През 2018 г. трябва да бъде разработена следващата европейска стратегия

...
През 2018 г. трябва да бъде разработена следващата европейска стратегия
Коментари Харесай

Кралев пред форум на ООН: Младите хора са сред приоритетите на европредседателството ни

През 2018 година би трябвало да бъде създадена идната европейска тактика за младежта , която се занимава с целите в региона на младежта и дава отговор на потребностите на младежите.
Тази платформа ще бъде проведена в границите на Европейската младежка конференция, която ще се организира в България през април.

Това съобщи в Ню Йорк министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който взе участие в Младежкия конгрес на Икономическия и обществен съвет на Организация на обединените народи. В проявата се включиха над 60 министри от целия свят. Министър Кралев е първият български министър, който взима присъединяване в влиятелния конгрес, публично открит от заместник- генералния секретар на Организация на обединените нации Амина Мохамед.

В речта си той означи, че на младежката конференция у нас се чакат 250 участници от страните-членки на Европейски Съюз, Западните Балкани и Източното партньорство. Стремежът е взаимно да се разработят до 10 европейски юношески цели, които ще бъдат директна рекомендация към идната тактика на Европейски Съюз за младежта.

" В този смисъл ще имаме пряк резултат, реализиран посредством развой на присъединяване и приобщаване ", акцентира министър Кралев.

По време на изявлението си той показа положителните практики в страната ни за включване на младежите в процесите по взимане на решения, свързани с техните права.

В рамките на панела " Ролята на младежите в създаване на стабилно развиване " Красен Кралев съобщи, че като председателстваща страна на Съвета на Европейски Съюз България е длъжна да отговори на потребностите на младежите в Европа посредством построяването на работещи ограничения и стратегии.

" Бъдещето на Европа и младежите " е един от основните цели за страната ни по време на Председателството ни, уточни той и поздрави специфичния делегат на Организация на обединените нации по младежките въпроси Джаятма Уикрманаяке, която бе и модератор на панела, за нейната ангажираност към защитаването на младежките права . Красен Кралев посочи, че България е горда, че също е имала мощна номинация на младеж за същата позиция.

По време на форума министър Кралев беседва със специфичния консултант по младежките въпроси на Държавния департамент на Съединени американски щати Анди Рабенс. Очаква се в границите на работната си аудиенция в Ню Йорк министър той да организира още основни срещи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР