През 2018 г. ще стартират тръжните процедури за изграждането на

...
През 2018 г. ще стартират тръжните процедури за изграждането на
Коментари Харесай

Умуват за два маршрута на АМ Русе - Велико Търново

През 2018 година ще започват тръжните процедури за построяването на автомагистралата „ Русе - Велико Търново “. Строителството ще бъде разграничено на няколко лота, с цел да може да се работи по едно и също време на няколко сектора, заяви ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Дончо Атанасов.

Днес в Русе бе следващата среща от публичните разисквания на Доклада за Оценка на въздействието върху околната среда на капиталовото предложение за автомагистралата „ Русе - Велико Търново”. В нея взе участие и кметът на община Русе Пламен Стоилов.

С построяването на Автомагистрала „ Русе - Велико Търново “, с приблизителна дължина 133 км, ще се даде нов живот на Северна България и ще се развие стопанската система на района, акцентира инж. Атанасов.

Той заяви, че построяването на автомагистралата е съобразено и с бъдещия нов мост над река Дунав край Русе и индустриалната зона на града, която е източно от моста. Председателят на УС на АПИ заяви, че където е допустимо ще бъдат направени нужните пътни възли и връзки, с цел да може хората от другите обитаеми места да имат бърз и комфортен достъп до трасето на автомагистралата.

През 2018 година предвиждаме да обявим тръжните процедури за строителството на правата от Русе до Бяла, която дружно с пътя през Кресненското дефиле, е с огромна централизация на пътни произшествия. Това са сектори, в които родителите губят децата си и по тази причина би трябвало да ги изградим колкото се може по-бързо, безапелационен е инж. Атанасов.

Началото на плана Автомагистрала „ Русе - Велико Търново “ е на 3 км източно от съществуващия Дунав мост при гр. Русе, а краят е след гр. Дебелец, по посока на път II-55. В създадените разновидности на трасе са проучени вероятните механически решения за създаване на автомагистралата по нов терен отвън съществуващия път I-5.

Проектът е разграничен на три сектора: Русе – Бяла /от 0+400 до км 40+357/, обход на гр. Бяла /от км 40+357 до км 76+000/ и Бяла – Велико Търново /от км 76+000 до км 133+240/.

На срещата бяха показани създадените разновидности на трасе - смесен, червен и наследник. Най-целесъобразен от екологична, техническа и икономическа позиция, съгласно специалистите, е комбинираният вид. Той обобщава останалите планови решения и в избрани сектори е усъвършенствана геометрията на пътя. /Марица.бг
тагове умуват маршрут ам русе-велико търново  Умуват за два маршрута на Автомагистрала
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР