През 2018 г., Samsung Electronics очаква спад в доставките на

...
През 2018 г., Samsung Electronics очаква спад в доставките на
Коментари Харесай

Анализаторите прогнозират спад в доставките и делът на Samsung на пазара на смартфоните

През 2018 година, Samsung Electronics чака спад в доставките на смарт телефони и на пазарния дял, заради засилената конкуренция от страна на Apple и китайските производители. Тези песимистични прогнози бяха направени от специалистите на Strategy Analytics, оповестява The Korea Herald и Yonhap News.

Според оценките на експертите, през 2017 година южнокорейският колос ще достави общо към 319 милиона смарт телефона, предвид на което делът на Samsung на международния пазар на смарт телефоните ще доближи 20,5%.

Но идната година, количеството на доставките може да спадне под 20 на 100. От Strategy Analytics считат, че доставките на смарт телефони от Samsung ще паднат до 315 милиона броя, а делът ще се намали до 19,2%.

Сред негативните за Samsung фактори, анализаторите показват настъпването на Apple в сегмента на високия клас апарати и засилената конкуренция от страна на марките от Китай в категорията бюджетни устройства.

Ако прогнозата се сбъдне, то това ще бъде първият годишен спад в доставките на смарт телефони на Samsung от излизането на първите апарати от фамилията Galaxy S през 2010 година. Наблюдателите не са взели под внимание миналогодишния спад, защото той бе обвързван с изтеглянето на моделите Note 7, които се самозапалваха, поради дефектни акумулатори. През 2017 година, Samsung ще достави към 300 милиона апарата или 20,8% от общия резултат.

Междувременно, останалите марки от топ-5 класацията – Apple, Huawei, Oppo и Xiaomi – през идната година ще запазят или усилят пазарния си дял, съгласно Strategy Analytics.

Така, доставките на iPhone ще се усилят от 218 до 234 милиона единици, което ще разреши на Apple да усъвършенства равнището си на наличие от 14% на 14,3%.

Приносът на Huawei през тази и идната година ще бъде повече от 10%. Експертите чакат, че през 2017-та, на пазара ще се появят към 156 милиона смарт телефона на Huawei, а през 2018-та – към 164 милиона апарата. Още един представител на Китай – Oppo – ще резервира каузи си на равнище от 7,8%, а за Xiaomi, анализаторите чакат растеж от 6.1% на 7.4%.

Експертите означават, че в светлината на невижданото усилване на китайските компании в разрастващите се пазари, в това число и Китай и Индия, Samsung би трябвало да показват на пазара революционно устройство.

“Тъй като китайските компании сполучливо уголемяват наличието си в бързо разрастващите се пазари за сметка на бюджетните смарт телефони, световното наличие на Samsung ще продължи да се свива, единствено в случай че компанията не предприеме стъпки за възстановяване на тяхната конкурентоспособност” – разяснява прогнозата професор Ли Бюнг-тае, професор в Колежа бизнес KAIST.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР