През 2018 г. руският държавен глава Владимир Путин изглеждаше разгневен.

...
През 2018 г. руският държавен глава Владимир Путин изглеждаше разгневен.
Коментари Харесай

Индипендънт: Русия ли е тайният кукловод на България?

През 2018 година съветският държавен глава Владимир Путин изглеждаше ядосан. Ситуацията се беше влошила, когато повече от дузина страни членки на Европейския съюз (ЕС) взеха решение да изгонят съветските дипломати поради случая с отравянето на някогашния сътрудник от съветското разузнаване Сергей Скрипал във Англия, написа английският " Индипендънт " (Independent).

Това решение беше оповестено от ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск във Варна – град, който съгласно европейските анализатори се смята за част от сферата на икономическо и политически въздействие на Кремъл.

Това принуди към този момент откритата съветска мрежа на въздействие в България да се засилва. В рамките единствено на няколко дни след изявлението на Туск президентът Румен Радев насрочи конференция, на която разгласи позицията на страната във връзка с случая " Скрипал ".

Случаят " Скрипал "

Бившият съветски разузнавач Сергей Скрипал и 33-годишната му щерка Юлия бяха открити в безсъзнание на скамейка в град Солсбъри на 4 март 2018 година Официалното мнение на проверяващите беше за потребление на химическо оръжие.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР