През 2018 г. прокурорите от Районна прокуратура-Казанлък са наблюдавали общо

...
През 2018 г. прокурорите от Районна прокуратура-Казанлък са наблюдавали общо
Коментари Харесай

Близо 60, живеещи с непълнолетни и малолетни, са осъдени през 2018 г. в Казанлък

През 2018 година прокурорите от Районна прокуратура-Казанлък са следили общо 104 новообразувани досъдебни производства за закононарушения по глава четвърта от Наказателния кодекс „ Престъпления срещу брака и фамилията “, като 60 от тях са за общуване с малолетни, оповестяват от прокуратурата.

34 досъдебни производства са против пълнолетни лица, които живеят без брак на брачен начала с лица от женски пол, които нямат навършени 16 години, 14 досъдебни производства са против пълнолетни лица, които са склонили/улеснили малолетно лице от мъжки пол и лице от женски пол, което не е навършило 16-годишна възраст, да заживеят брачен, без да са сключили брак, 12 досъдебни производства са против пълнолетни лица, които са направили действието по предходните алинеи с лице, ненавършило 14-годишна възраст.

Районна прокуратура-Казанлък е внесла в съда общо 53 прокурорски акта. За 2018 година общо са наказани 59 лица с влезнал в действие правосъден акт. Дванадесет лица са с условни присъди, двама с ефикасна присъда, пробация е избрана на трима. Наложени са санкции на 40 лица на обща стойност 42 000 лв..
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР