През 2018 г. приходите от туризъм са 8,4 млрд. лева,

...
През 2018 г. приходите от туризъм са 8,4 млрд. лева,
Коментари Харесай

Ангелкова готова да се бори за всеки един турист и през 2019 г.

През 2018 година приходите от туризъм са 8,4 милиарда лв. , което е с 6% повече спрямо миналата година. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова по време на Шестата годишна среща на Националния ръб по туризъм в София.

Тя уточни за БГНЕС, че за последните три години растежът на приходите от интернационален туризъм в страната е 34%

На форума Ангелкова посочи, че задграничните туристи, които са пристигнали у нас през 2018 година, са били над 9 милиона , допълвайки, че страната ни се стреми да развива всички типове туризъм, с цел да се трансформира в одобрена целогодишна туристическа дестинация.

Според министъра, 2019 година също ще бъде динамична за туристическия бранш, а б орбата ще бъде " за всеки един екскурзиант ".
 3,6 милиарда евро са приходите от интернационален туризъм, регистрира се растеж от 6,6%
3,6 милиарда евро са приходите от интернационален туризъм, регистрира се растеж от 6,6%

Приходите изпреварват броя на туристическите визити, твърди Ангелкова

Правителството продължава да работи за н амаляване на административната тежест , увери тя, заявявайки, че е значимо бизнесът да бъде подпомаган с понижени административни процедури.

Тя изрази удовлетворение, че точно Министерството на туризма е било първото ведомство, което е показало всички услуги електронно налични. Ангелкова подсети и че следва смяна в наредбата за категоризацията и прекатегоризацията на местата за настаняван е и хранене.

Министърът уточни, че с изключение на за развиването на зимния и морския туризъм у нас, страната ни поставя старания за развиването и на конгресен туризъм. В тази връзка тя заяви, че в края на май Министерство на туризма провежда интернационален капиталов конгрес, на който ще бъде препоръчано в курорта " Слънчев бряг " да бъде построен конгресен център, където да се организират разнообразни събития.
 Ангелкова желае български туризъм в четири сезона - Обновена
Ангелкова желае български туризъм в четири сезона - " Неочаквана почивка "

Караянчева зове децата ни да желаят да живеят и да почиват в България

По време на срещата Националният ръб по туризъм изиска бюджетът за реклама на туризма да бъде 1% от приходит е, които секторът генерира годишно в стопанската система на страната. Според организацията досегашните вложения са доста по-малки и това се отразява отрицателно върху конкурентоспособността на страната.

Заложеният сега бюджет е извънредно непълен за дейно осъществяване на националния туристически маркетинг, несъразмерен на приходите и е доста по-малък от този на конкурентните туристически страни, безапелационен бе изпълнителният шеф на НБТ Полина Карастоянова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР