През 2018 г. преминалите през Пирогов неосигурени пациенти са били

...
През 2018 г. преминалите през Пирогов неосигурени пациенти са били
Коментари Харесай

17% повече неосигурени са минали през Пирогов

През 2018 година миналите през " Пирогов " неосигурени пациенти са били със 17% повече спрямо 2017 година, сподели пред Българска национална телевизия шефът на болничното заведение проф. Асен Балтов. Общо хората без здравни вноски, получили помощ, са били 12 200, от тях за лекуване са останали 360, а останалите са прегледани, без да се постанова приемане.
" Естествено, ние нямаме право да върнем пациент. Те имат незабавна потребност и самите се дефинират като незабавни пациенти, би трябвало да им бъде оказана болнична и здравна помощ. Всички знаят, че ще бъдат прегледани в " Пирогов ", и това дава успокоение и в допълнение усилва търсенето на хората, които желаят да се лекуват тук. Министерство на здравеопазването заплаща по 25 лева на подобен минал пациент, което за " Пирогов " не е задоволително, тъй като в незабавното работят 410 индивида. Тези пациенти не могат да покрият техните хонорари “, изясни Балтов, написа през днешния ден Сега.
Миналата година в „ Пирогов “ са лекувани 48 000 души, а общо миналите са 260 000, което е растеж с 20 000 по отношение на 2017 година „ Най-голямата компликация е неналичието на сестри. Правим всичко, с цел да задържим и да притеглим медицински сестри, само че истината е, че те не са задоволително за България “, уточни още шефът на " Пирогов ". Той изясни, че задълженията на болничното заведение сега са към 20 млн. лева, от които 11 млн. лева просрочени. " В съпоставяне с това, което беше преди две години, сме ги понижили с 4-4.5 млн. лева “, похвали се Балтов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР