През 2018 г. около 150 000 бежанци са пристигнали по

...
През 2018 г. около 150 000 бежанци са пристигнали по
Коментари Харесай

Мигрантите в ЕС намалели с 25% за година

През 2018 година към 150 000 бежанци са пристигнали по външните граници на Евросъюза, което е с 25% по-малко спрямо 2017 година Това стана ясно през днешния ден на полемика в Парламента за ръководство на миграционната политика.

Миграцията е една от главните тематики в дневния ред на политиците преди евровота. Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов регистрира съвсем нулев миграционен напън към страната ни.
Цветан Цветанов, ръководител на ПГ на ГЕРБ: България извършва своя ангажимент по защита на външната граница на Европейски Съюз и ние го показахме както с национално финансиране за създаване на възпиращото оборудване, само че по този начин също оценяваме и целевата помощ, която получихме от Европейска комисия в размер на 160 милиона евро.
Операциите на Европейски Съюз са спомогнали за спасяването на над 730 хиляди души в морето от 2015 г насам. Работата с Африканския съюз разреши на 40 000 души непринудено да се завърнат в домовете си. За да може ограниченията да бъдат ефикасни обаче, би трябвало финансиране.
Мария Габриел, -еврокомисар по цифрова стопанска система и цифрово общество: Европейска комисия направи предложение за тройно нарастване на бюджета за миграция в идващия програмен интервал. Сега разполагаме с 13 милиарда евро. Предложението на Европейска комисия за интервала 2021-2027 година е 34,9 милиарда евро.
Нелегалният трафик остава сериозен проблем. Доказателството: през 2018 година към 150 000 бежанци са пристигнали по външните граници на съюза. Същевременно подадените молби за леговище са 600 000. От къде идва това разминаване в числата:

Д-р Михаел Шпинделегер, общоприет шеф на Международния център за развиване на миграционни политики: Има вторично придвижване. Например - бежанците идват в Испания, само че не се записват там. Отиват незаконно до Германия и там подават молби за леговище. Кризата не е завършила. Просто сме в интервал на мъртвило.
Генералният шеф на интернационалния център за развиване на миграционните политики уточни още, че съглашението с Турция работи, защото сега в Южната ни съседка има над 3 милиона бежанци, които не се придвижват.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР