През 2018 г. обемът на китайския сектор на домашните услуги

...
През 2018 г. обемът на китайския сектор на домашните услуги
Коментари Харесай

Пазарът на домашни услуги в Китай надхвърли 84 милиарда долара

През 2018 година размерът на китайския бранш на домашните услуги е бил за над 576 милиарда юана (84 милиарда долара) с годишен растеж от близо 28%. В него са заети повече от 30 милиона души, а развиването му е оказало доста въздействие върху повишение разноските на семействата, възстановяване на тяхното богатство и разширение на заетостта, предава Радио " Китай ".

През юни държавното управление одобри насоки за развиване на бранша на домашните услуги, чиято цел е да бъде нараснало качеството и пазарната конкурентноспособност. Особено внимание в тях се отделя на възстановяване квалификацията на домашните прислужници и отбрана на законните права и ползи на служащи и работодатели.

В същото време държавното управление се ангажира с въвеждането на повече преференциални условия за привличане на локални хора в бранша и поощряване на обществени и неправителствени организации да се включват в него. Предвижда се, до 2020 година 5 милиона души да преминат образование, като то е налично във всички градове с над 1 милион поданици.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР