През 2018 г. над 62 % от хората в ЕС

...
През 2018 г. над 62 % от хората в ЕС
Коментари Харесай

Евростат: Оставаме шампиони по усещане за нещастие в Европейския съюз

През 2018 година над 62 % от хората в Европейски Съюз на 16 и повече години декларират, че са били щастливи от самото начало (14 %) или през по-голямата част от времето (48 %) през последните 4 седмици. Това сочат новопубликувани данни на статистическата работа Евростат.
В съпоставяне с 2013 година делът на щастливите хора в Европейски Съюз се е нараснал с над 2%.

Белгия, Холандия, Австрия и Финландия са страните с най-щастливо население: над три четвърти от хората (76 %) показват, че са се чувствали щастливи през цялото или през по-голяма част от времето за последните 4 седмици. Следват Люксембург, Испания и Дания, оповестява " Дарикнюз ".

На противоположната страна на скалата най-ниско ниво на благополучие е записано в Латвия (31 %), следвана от България (35 %), Хърватия (42 %), Литва (45 %), Гърция и Румъния (по 46 %). В настрана изследване Евростат отбелязва, че равнището на задоволеност от живота варира доста в общността, като на дъното е България.

На жители от Европейски Съюз е бил заложен въпросът: „ Като цяло какъв брой сте задоволени от живота в последно време? “. Отговорът е предвиждал оценки по канара от 0 до 10, при която 0 е „ въобще не съм задоволен “, а 10 – „ изцяло задоволен “.

Най-високо равнище на задоволеност е записано във Финландия – 8,1 пункта, следвана от Австрия (8), Дания, Полша и Швеция (по 7,8).

България се класира последна с 5,4 точки. След страната ни са Хърватия (6,3), Гърция и Литва (по 6,4), Унгария (6,5), Латвия и Португалия (по 6,7).
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР