През 2018 г. над 62% от хората в ЕС на

...
През 2018 г. над 62% от хората в ЕС на
Коментари Харесай

Проучване: Сред най-нещастните сме в ЕС

През 2018 година над 62% от хората в Европейски Съюз на 16 и повече години декларират, че са били щастливи от самото начало (14%) или по-голямата част от времето (48%) през последните 4 седмици. Това сочат оповестени през днешния ден данни на статистическата работа Евростат.

В съпоставяне с 2013 година делът на щастливите хора в Европейски Съюз се е нараснал с над 2 пункта.

Белгия, Холандия, Австрия и Финландия са страните с най-щастливо население – над три четвърти от хората (76% в всяка страна) показват, че са се чувствали щастливи през цялото и по-голяма част от времето за последните 4 седмици. Следват Люксембург, Испания и Дания, предава БНР.

На противоположната страна на скалата най-ниско равнище на благополучие е записано в Латвия (31%), следвана от България (35%), Хърватия (42%), Литва (45%), Гърция и Румъния (по 46%).

В настрана изследване Евростат отбелязва, че равнището на задоволеност от живота варира доста в общността, като на дъното е България.

Граждани на Европейски Съюз са били запитани „ Като цяло какъв брой сте задоволени от живота в последно време? “, като отговорът е по канара от 0 до 10, при която 0 е „ въобще не съм задоволен “, а 10 – „ изцяло задоволен “.

Най-високо равнище на задоволеност е записано във Финландия – 8,1 пункта, следвана от Австрия (8), Дания, Полша и Швеция (по 7,8).

За съпоставяне България се класира последна с 5,4 точки. След страната ни е Хърватия (6,3), Гърция и Литва (по 6,4). Унгария (6,5) и Латвия и Португалия (по 6,7).
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР