През 2018 г. китайският производител Huawei е доставил повече от

...
През 2018 г. китайският производител Huawei е доставил повече от
Коментари Харесай

Доставките на смартфони Huawei през 2018 г. надхвърлят 200 млн. единици

През 2018 година китайският производител Huawei е доставил повече от 200 милиона смарт телефона, в това число устройства под марката си Honor, което е нов връх за организацията.

Компанията регистрира покачване на продажбите си от “близо 66 пъти” в последните осем години, като през 2010 година доставките са включвали едвам 3 милиона единици. От Huawei обръщат внимание също по този начин, че са се трансформирали в непрекъснат участник в топ 3 на пазара на смарт телефони, като през някои тримесечия даже съумяват да изместят Apple от второто място. Смартфоните на китайския софтуерен колос към този момент се употребяват от повече от 500 милиона консуматори в над 170 страни.



По отношение на по-специфичните устройства и линии, от компанията декларират, че от стартирането си на пазара през март 2018 година, водещата серия P20 е имала над 16 милиона доставени единици, “като съвсем половината от тях са благосъстоятелност на жени”. Доставките на модели от серията Mate 20 пък обгръщат над 5 милиона единици в границите на два месеца след формалното си показване.

Средният клас устройства на Huawei – Nova – печелят все по огромна известност измежду младите консуматори, обръщат също по този начин внимание от китайския производител, като допълват, че към края на 2018 година от серията са продадени повече от 65 милиона единици. Към момента от Huawei не са дали публична статистика само за продажбите на устройствата Honor.

На фона на опасенията, свързани с инфраструктурния бизнес на китайския софтуерен колос, които доста западни страни, отпред със Съединени американски щати, имат, от Huawei са безапелационни, че „ слагат въпроса за отбраната на персоналния живот на потребителите преди главните си търговски ползи “. Според компанията нейните практики са в цялостно сходство с Общоприетите правила за дискретност (GAPP), както и с условията на Общия правилник за отбрана на данните на Европейския съюз (GDPR).

Според представител на Huawei компанията употребява метода “Privacy by Design”, като по този метод отбраната на персоналните данни се проектира още в процеса на разработка на новите устройства.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР