През 2018 г. Kaufland празнува 50 годишен юбилей. Немската верига

...
През 2018 г. Kaufland празнува 50 годишен юбилей. Немската верига
Коментари Харесай

Kaufland става на 50 години

През 2018 година Kaufland чества 50 годишен празник. Немската верига е един от водачите на пазара в Европа с над 1270 хипермаркета в 7 европейски страни. Годишният оборот надвишава 21,6 милиарда евро. Kaufland дава работа на 148 000 души. Първият магазин е открит през 1968 година в в Бакнанг, Германия.

„ В основата си Kaufland e фамилна компания. Започнахме с един хипермаркет в Германия, а с помощта на сполучливото ни развиване, през днешния ден имаме 1270 в Европа. Това ни трансформира в един от най-важните търговци на дребно на европейския пазар и ни даде опита и увереността да гледаме към още по-голяма агресия - в Молдова и Австралия ”, описа Патрик Каудевиц, ръководител на Управителния съвет на групата Kaufland.

„ Променяме се непрекъснато, с цел да отговаряме на желанията и упованията на потребителите. Това, което няма да променим и в бъдеще, е нашето заричане – ние осигуряваме качество на извършването на покупки, а с това и качество във всекидневието на клиентите ”, добави той.

Първият хипермаркет, който веригата открива отвън Германия, е в Чехия през 1998 година, последван от постоянна агресия в Словакия, Хърватия, Полша, Румъния и България. Компанията усилва и комерсиалната повърхност на обектите си от 1000 кв.м. на приблизително 3200 кв.м, обогатява асортимента на предлаганите артикули и марки до 20 000 продукта и се разраства от първичните 70 чиновници до 148 000 в Европа през 2017 година

В България компанията участва от 2006 година и досега има построена верига от 58 хипермаркета в 33 града и годишен оборот от близо 1,7 милиарда лв.. За 12 години Kaufland България е вложила над 1,4 милиарда лева Компанията е и един от най-големите работодатели – има 6400 чиновници, огромна част от които са с компанията от самото й начало.

„ Богатата история и опит на Kaufland на интернационалните пазари ни разрешава да задаваме и поддържаме ежедневно най-високите стандарти на локалния пазар в България. “, разяснява Димитър Спасов, Главен изпълнителен шеф на Kaufland България. „ Благодарение на 50-годишното ни наличие в Европа, през днешния ден на локално равнище постановяваме трендове за транспарантен бизнес и положителни практики, сътворяваме и прилагаме най-модерните интернационалните технологии и нововъведения във всяка сфера на нашата активност в страната ”, добави той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР