През 2018 г. изнасяме средно на месец стоки за 2,2

...
През 2018 г. изнасяме средно на месец стоки за 2,2
Коментари Харесай

Александър Манолев: Всеки месец изнасяме стоки за 2,2 млрд. евро

През 2018 година изнасяме приблизително на месец артикули за 2,2 милиарда евро. Това заяви заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев по време на церемонията по връчване на премиите „ Експортьор на годината “. Той отличи спечелилите в категориите „ Най-големи доходи от износ през 2017 година “ и „ Най-динамично разрастваща се компания в експорта за 2017 година “

„ Изминалата 2017 година бе една от най-силните за българския експорт. Отбелязахме забележителните 15% растеж и достигнахме близо 28 милиарда евро експорт “, добави икономическият заместник-министър. По думите му към момента няма систематизирани данни за 2018 година, само че наклонността е за опазване на постигнатите резултати. В топ 10 на нашите пазари има единствено една страна, която е отвън Европейски Съюз – прилежаща Турция. „ Това е още един знак, че нашата продукция е на международно равнище, откакто се изнася и търгува на най-конкретния общ пазар – този на Европейския съюз “, безапелационен бе Александър Манолев.

Като забавна наклонност заместник-министърът дефинира обстоятелството, че Китай все по-бързо се приближава до топ 10 на експортните дестинации за българския бизнес. Според него това демонстрира, че нашите компании са предприемчиви и следват международните трендове. Те са способни да преодолеят големите дистанции и да предложат конкурентен артикул, даже в далечния Изток.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР