През 2018 г. Гърция е имала най-високия процент на безработица

...
През 2018 г. Гърция е имала най-високия процент на безработица
Коментари Харесай

Гърция с най-много безработни висшисти в ЕС

През 2018 година Гърция е имала най-високия % на безработица измежду приключилите висше обучение на възраст сред 25 и 39 години (19,9%) в Европейския съюз, демонстрира изследване на Гръцката организация за качество и акредитация (ADIP).

Освен това изследването разкри, че макар, че доста студенти са признати в университети в Гърция, малко от тях приключват. Това се преглежда основно заради феномена на по този начин наречените „ безконечни студенти “ - заради система, която разрешава на незавършилите студенти да удължават образованието си за неопределен срок.

Големият брой на тези студенти също по този начин води до раздути статистически данни за броя на студентите и изяснява за какво Гърция има най-голямото съответствие сред възпитаници и преподаватели спрямо други страни от Европейски Съюз.

Проучването сподели, че делът на студентите към преподавателите е 38,7:1, до момента в който данните на Евростат за 2017 година демонстрират, че междинното съответствие в Европейския съюз е 15,4 студенти на учител.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР