През 2018 г. Дир.бг е комуникационен партньор на най-голямото събитие

...
През 2018 г. Дир.бг е комуникационен партньор на най-голямото събитие
Коментари Харесай

Предстои най-големият форум за иновации в Югоизточна Европа

През 2018 година Дир.бг е информационен сътрудник на най-голямото събитие в региона на нововъведенията, което се организира за четърта поредна година у нас - Innovation Explorer Day и се провежда от организацията за нововъведения Innovation Starter.

Ранната регистрация е отворена до края на месец януари. На 22 февруари 2018 година ще имаме опцията да осмислим нововъведенията, своята просвета и бъдещето си с лектори от Amazon, Гугъл, Фейсбук, Ocado, Microsoft, Challenge Prize Centre, New York University’s (NYU) Stern School of Business, SoftServe и други

Откриващ преподавател на форума ще бъде проф. Арун Сандарараджан (Arun Sundararajan), създателят на бестсeлъра “Споделената икономика” (The Sharing Economy), спечелила доста оценки за най-хубава книга, учител в New York University’s (NYU) Stern School of Business, преподавател на Международния стопански конгрес, един от най-цитираните стопански създатели в последните години в The New York Times, The Financial Times, The Guardian, Wired, Le Monde, Bloomberg View, Fortune, Entrepreneur, The Economic Times, LiveMint, Harvard Business Review, Knowledge@Wharton and Quartz.

Акцентите в презентациите на другите лектори ще са върху мисленето и настройката на хората от пасивна към експериментаторска.
Да забележим къде ще ни изведат позитивното мислене (Бари Бранд, Директор нововъведения в Saatchi&Saatchi), технологиите в интерес на хората, които провокират държавни регулации (Джим Фанинг, Директор за Централна и Източна Европа на Amazon Web Services, Габриела Чех, Директор обществени политики за Централна и Източна Европа във Фейсбук, Стефани Фастре, Ръководител на иновационните и изобретателни стратегии за чиновници в Google), автоматизирането на процесите и нововъведенията като развой (Пол Кларки, Главен шеф технологии в Ocado, Мат Макбрайд, Вицепрезидент в SoftServe, Оливие Ашът, Директор проучвателен стратегии в PrizeCenter) и мн. други.

Форумът е съобразил тематиката си с подтекста на годината - председателството на България на Съвета на Европа и по тази причина ще потърси и “тайната съставка” в триумфа на страните известни с напредъка си в региона на нововъведенията.

Основна тематика на събитието е още веднъж същността на нововъведението и по какъв начин реализираме просвета на нововъведенията, която подкрепя устойчивото усъвършенстване на средата ни на живот.

Иновациите се смятат за най-важната съставна част в актуалната стопанска система. Създаването на иновационна просвета може да употребява огромна част от организационната и държавната сила за превъзмогване на противодействащите сили на инерция и ентропия. Но откакто концепцията сполучливо се приложи в обществените политики - източниците на сила, креативност, пристрастеност и дисциплинираност могат да бъдат употребявани за обществено богатство.

Според Глобалния иновационен показател (Global Innovation Report 2017), през 2017 година България усъвършенства своето показване в нововъведенията, като заема 36-та позиция, по отношение на 37-ма позиция през 2016 година, а същото гладко повишаване на представянето се следи и в Европейския иновационен показател (European Innovation Scoreboard), където страната с изпитание излезе от зоната на най-изостаналите страни в региона на нововъведенията, където заемаше последна позиция и мина в зоната на умерените иноватори през 2017 година

Тази наклонност, дружно с възходящи вложения в района, засиленият интерес към предприемаческа интензивност, навлизането на професионално познание за нововъведения у нас, са определящи за положителните ни вероятности в региона на иновационното водачество.

Вижте по какъв начин този модел: знание-опит-експеримент, работи сполучливо за страните водачи в региона на нововъведенията и се подгответе вие да бъдете иновационните водачи във форума Innovation Explorer 2018.

Innovation Starter е първата българска организация за нововъведения, която осъществя бизнес, обществени и просветителни планове за смяна на средата и на културата на нововъведения у нас.

Innovation Starter провежда на практика образования и съвещания, посредством които да среща студенти по маркетинг, реклама и бизнес развиване, търговски компании, нестопански предприятия, държавни институции и start-up компании с правилата на: създаване на дълготрайна просвета на иновации; поредното изобретателско мислене и неговите методологии; инструментите за генериране на новаторски идеи; работа с съответни проблеми за иновиране и ре-новиране на артикули, услуги и процеси; съвещания и разбор на портфолио от артикули и услуги, бизнес развитие; използване на правилата на изобретателското мислене в интернет планове.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР