През 2018 г. 356-метровият хотел Gevora в Дубай се превърна

...
През 2018 г. 356-метровият хотел Gevora в Дубай се превърна
Коментари Харесай

Дубай ще има своя нов най-висок хотел в света

През 2018 година 356-метровият хотел Gevora в Дубай се трансформира в най-високият в света, като получи документ от върховете на Гинес. Царуването му обаче няма да трае дълго, тъй като върхът на 75-етажната кула ще бъде усъвършенстван от нов стъклен небостъргач, който се намира в квартал Марина в Дубай, написа CNN.

The Ciel Tower ще доближава височина 360.4 метра, удостовери строителната компания The First Group. Сградата ще включва 1 209 първокласни жилището и резиденции, разпределени на 82 етажа.

Дизайнът ѝ е дело на архитектите oт NORR, основатели на хотел Atlantis. Стъклената палуба за наблюдаване ще предлага 360 градусови гледки към града. Забележителностите могат да бъдат съзерцавани и от басейна на покрива и заведенията за хранене. Гостите ще могат да се любуват и на " панорамна панорама към бреговата линия, като ще виждат в това число емблематичния неестествен остров Палм Джумейра ", споделя представител от The First Group.

Ciel Tower in #Dubai Marina, to be completed in 2022-2023, is set to become the world's tallest #hotel https://t.co/SuaZ1uPfMT #travel #tourism pic.twitter.com/vjzQVndz5x
— Dubai Tourism (@dubaitourism) 12 декември 2019 година
Дизайнът на постройката е спечелил и три награди на International Property Awards през декември. Хотелът ще разполага със спа център, бизнес уреди и " голям брой първокласни заведения за хранене ", които ще бъдат оповестени през идващите месеци.

Строителните работи не престават от 2016 година, а Ciel Tower се чака да отвори порти в края на 2022 година или началото на 2023 година Oт The First Group ще търсят публична сертификация за най-високия хотел в света преди датата на откриването му.

Това ще добави още един участник в Дубай в листата на най-високите хотели в света, който към този момент включва Gevora (356 метра), JW Marriot Marquis (355 метра), Rose Rayhaan (333 метра) и Burj al Arab (321 метра).
 Четирите най-високи здания, които ще бъдат приключени през тази година
Четирите най-високи здания, които ще бъдат приключени през тази година

Всички те ще се издигат на над 440 метра височина
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР