През 2018 г. страната е дала на Ердоган отбранителни продукти на

...
През 2018 г. страната е дала на Ердоган отбранителни продукти на
Коментари Харесай

Швеция иска ембарго на оръжията, доставяни на Турция от ЕС

През 2018 г. страната е дала на Ердоган отбранителни артикули на стойност към 30 млн. евро

Шведският външен министър Анн Линде съобщи, че е належащо да бъде наложено ембарго върху оръжията, доставяни за Турция от Европейски Съюз, предава РИА Новости.
Преди да внесе този въпрос за разискване в Европейския парламент, министърът би трябвало да си обезпечи поддръжката на шведския парламент.
" Поради тази причина на следващия ден считам да се обърна към Народното събрание за поддръжка, с цел да работя върху налагането на наказания против Турция под формата на ембарго на оръжията ", съобщи министърът в ефира на шведско радио.
Според шведската държавна ревизия за стратегическите артикули, през 2018 година, страната е доставила на Турция отбранителни артикули на стойност 300 млн. крони (около 30 млн. евро).
По-рано Линде остро осъди дейностите на турското държавно управление и прикани Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да се намеси, с цел да спре ескалацията на спора.
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи по-рано началото на интервенция „ Извор на мира “ в Северна Сирия против „ Работническата партия на Кюрдистан “ (ПКК) и терористичната формация „ Ислямска страна “, нанесе въздушни удари и организира наземна интервенция в градове в района още същия ден.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР