През 2017 година народният представител от ДПС Делян Пеевски е

...
През 2017 година народният представител от ДПС Делян Пеевски е
Коментари Харесай

Бизнесът на Делян Пеевски му донесе 37 000 000 лв. през 2017 г.

През 2017 година националният представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски е спечелил над 37 млн. лева дял от притежаваните от него компании. Областният шеф на София-град от "Атака " е оповестил владеене на налични 1.25 млн. лева и има да взема още 1.65 млн. лева, раздадени назаем, от дивиденти и наем. Вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов през предходната година е купил дружно със брачната половинка си 210 квадрата апартамент в София за над половин милион лв.. Колегата му в държавното управление Валери Симеонов има 156 хиляди лева налични средства,, до момента в който министър председателят Бойко Борисов регистрира 53 хиляди лева, спестени от заплати, компенсации от невзет отпуск (какъвто преди време разгласи, че не е употребил от 17 години - б.ред.). Шефът на Българска народна банка Димитър Радев изкарал повече от четвърт милион отвън заплатата си в банковия регулатор. Голяма част от лицата на държавна работа не са трансформирали изключително имотното и финансовото си положение, само че други са си купили жилища, имоти, ниви и коли.
Това сочат оповестените в понеделник заявления на лицата, заемащи висши държавни длъжности, за имуществото им през 2017 година
За поредна година Делян Пеевски се показва най-добре от сътрудниците си в Народното събрание през предходната година, изкарвайки дял за 37 101 195 лева млн. лева Отделно тях е продал акции от БМК ЕАД ( "Българска медийна компания ") за 6.2 млн. лева на самия себе си. Според комерсиалния указател сдружението е станало благосъстоятелност на компанията "НСН Инвестмънт ", в което са влезнали огромна част от фирмите в орбитата на депутата. Официално "НСН Инвестмънт " е благосъстоятелност на компанията "Интръст лимитид ", записана в Обединените арабски емирства, която е владеене на Пеевски. Освен тези над 43 млн. лева.Пеевски е заявил влогове от над 4 млн. лева, над 300 хиляди евро и над 3 млн. щатски $. Той е наел два жилището и къща с двор в София. Както и офиси в Пазарджик, Велинград и столицата. Апартаментите са с повърхност над 90 квадрата, а къщата – 917 квадратни метра. За нея той е платил наем от над 105 000 лв., а за жилищата по 6000. Народният представител е заявил, че е наел леки коли Мерцедес, БМВ, Ауди и Лендроувър на стойност 288 288 лв.. Въпреки че не е стъпвал в Народното събрание от началото на работата на това Народно заседание, Пеевски е получил заплата от 44 550 лева през 2017 година сочи декларацията му. Причината е, че отсъствията му са извинени.
"Като дръпнем чертата – Делян Пеевски е един от най-проверяваните хора в страната и един от най-чистите или има едни от най-хубавите юристи. Той може би е един от най-крупните данъкоплатци ", разгласи в края на юни шефът на комисията "Антикорупция " Пламен Георгиев след края на инспекциите против предприемача, медиен магнат и народен представител от Движение за права и свободи. Те бяха предизвикани по сигнал за необяснимо благосъстояние, импортиран от гражданско съдружие "Боец ".
Оказа се, че Пеевски е бил проверяван без спиране от данъчните от 1 януари 2003 година до 31 декември 2017 година Срещу него са водени пет прокурорски инспекции.
От човек, който има 17 000 лв. по сметките си към 2015 година, през 2017 година Пеевски към този момент публично е мултимилионер. В началото на 2018 година той има влогове в България за близо 7.8 млн. лв., 254 208 $ и 22 224 евро, както и влогове за 645 519 $ и 88 315 лв. в чужбина. През предходната година заявява вземания за 56.5 млн. лв. от дял и продажба на дялове. От 2015 година до 2017 година Пеевски съумява да усили благосъстоянието си над 4800 пъти.
Като различен паралия в Народното събрание се обрисува съпартиеца му и някогашен екоминистър Джевдет Чакъров, който афишира 305 хиляди лева налични, само че има и заеми за 170 хиляди лева

Областният на София също е милионер
Областният шеф на София-град Николай Пехливанов е заявил близо 1.25 млн. лв. налични средства. Като генезис е посочено, че те са от дивиденти, продажба на парцели и от наем. Той има и вземания за над 1.65 млн. лв. от даден заем, от дивиденти и наем. Дължи към 1.1 млн. лв. по два заема, по контракти за кредитни карти, както и по договор за наем с "Грийнлайф сити " - компания, в която има и дялове. Декларирал е, че има остарял Фиат Брава, добит през 2002 година за 3000 лв., както и магазин и партер в Бургас, които е наследил. Ползва чартърен къща с двор в София, за която заплаща 5250 лв..

Каракачанов с апартамент за над 500 хиляди лв.
През 2017 година вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов и брачната половинка му са придобили апартамент в София от 210 квадрата за над половин милион лв.. Средствата за покупката са пристигнали от замяната на техен по-малък апартамент, заем и спестявания. Двамата с жена му имат и депозити за 50 хиляди лева
Колегата му в кабинета и в обединението "Обединени патриоти " Валери Симеонов е оповестил налични 156 хиляди лева, които отделил от заплата, и влог от 21 хиляди лева
Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева е отчела дружно със брачна половинка си нова къща с двор в София. Тя е добита още през 2007 година, само че се употребява от 2017 година. Тя обаче е продала равнища в Гърция за 117 хиляди лева, а съ пругът ѝ, който е проектант, има влог от над 160 хиляди лева
Четвъртият вицепремиер Томислав Дончев не афишира никакви придобивки през 2017 година, няма налични пари, има немного средства на влог.
Президентът Румен Радев е заявил скромни спестявания – 22 500 лв., които е събрал от заплати. Вицепрезидентът Илияна Йотова е отчела надалеч по-сериозни суми. Тя разполага с към 90 000 евро в банка, а брачният партньор ѝ с 600 хиляди лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР