През 2017 година едно от всеки пет търговския предприятия в

...
През 2017 година едно от всеки пет търговския предприятия в
Коментари Харесай

Евростат: България и Словения последни в ЕС по бизнес онлайн продажби

През 2017 година едно от всеки пет комерсиалния предприятия в Европейски Съюз е осъществило продажби посредством компютърни мрежи като интернет или други форми на електронен продан на данни, демонстрират данни на Евростат. Тези електронни продажби възлизат на 17% от общия оборот в границите на съюза, като 7% от общите електронни продажби са били през интернет.

Повечето от тези уеб продажби са били осъществени посредством лични уеб страници на предприятията или посредством техни приложения за мобилни телефони (6% от общия оборот), а останалите уеб продажби (1% от общия оборот) са били направени посредством онлайн платформи за електронна търговия, налични на външни уеб страници или мобилни приложения, показва Европейската статистика.

Сред държавите-членки на Европейски Съюз най-високият % на оборот, осъществен посредством продажби в интернет, е бил регистриран в Белгия и Ирландия (по 15% и в двете държави). Страните-членки с най-нисък дял от общия оборот от продажби по интернет са били България и Словения (и двете с по едвам 2%).

В същото време Ирландия е имала най-голям дял на уеб продажбите посредством онлайн електронни платформи за търговия (3% от общия оборот)
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР