През 2017 г. в резултат на отрицателния естествен прираст населението

...
През 2017 г. в резултат на отрицателния естествен прираст населението
Коментари Харесай

Населението на област Пазарджик е намаляло с 1 804 души през 2017 г.

През 2017 година вследствие на негативния натурален приръст популацията на област Пазарджик е намаляло с 1 804 души, заяви за Радио „ Фокус “ – Пазарджик Гергана Спасова, основен специалист отдел „ Статистически проучвания – Пазарджик.
" Намалението на популацията, измерено посредством коефициента на естествения приръст в област Пазарджик е минус 7.0‰. Коефициентът на натурален приръст в градовете е минус 5.5‰, а в селата – минус 9.4‰, или понижението на популацията в региона вследствие на естествения приръст се дължи най-вече на отрицателните демографски трендове в селата. През 2017 година всички области в страната имат негативен натурален приръст ", добави още Спасова.
Всички общини в област Пазарджик също са с негативен натурален приръст, като с най-малки по стойности коефициенти на негативен натурален приръст са общините Ракитово, Сърница и Велинград. С най-голямо понижение на популацията в резултат на високия негативен натурален приръст е община Белово, следвана от общините Лесичово и Стрелча.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР