През 2017 г. след първия Rose Camp в Мураяма, в

...
През 2017 г. след първия Rose Camp в Мураяма, в
Коментари Харесай

Фенклубът на "Златните момичета" в Мураяма: Мост между две култури

През 2017 година след първия Rose Camp в Мураяма, в превод " Лагерът на розите ", шест японки са толкоз впечатлени от трудолюбието на " Златните девойки ", че основават фенклуб на българския народен тим. Негов президент е Кейко Комуро.

" Създадохме го шестима души, в този момент членуват 400. Бяхме допрени от желанието и упоритостта, с които девойките се пробват да стигнат до олимпийските игри. ", споделя Комуро за bTV.

За да помогне в доближаването сред два изцяло разнообразни народа, в Мураяма е поканена българската треньорка по худoжествена гимнастика Антоанета Витале, която възпламенява децата по спорта още по-силно.

" Моята роля е да бъда мост сред двете култури, да съумея да предам част от българския дух на хората. Чрез мен те имаха опция да опитат мусака, таратор, направихме мартеница. Не единствено физически неща, само че и духа на България. ", споделя Витале.

Комуро признава, че към този момент усеща българската просвета доста по-близка. " Благодарение на връзката ни с девойките, започнахме да си организираме разнообразни български събития – музикални вечери, вечери с друго изкуство.

За последния лагер на тима в Мураяма фенклубът се приготвя уместно, въпреки и не всички да могат да участват поради Коронавирус ограниченията.
Снимка: БФХГ
" Тъй като Игрите ще са без аудитория, трябваше да се подготвим по този начин, че девойките да усетят нашата поддръжка. Посрещнахме ги с аплодисменти, специфични послания на дъска, написахме и преведохме на български писма до всяко момиче, които оставихме в стаите им. "

Въпреки че Япония е главен съперник на България за медалите, Комури е качегорична: " България би трябвало е първа, а сребърните медали да са за Япония. "

След тези думи Антоанета Витале – българският мост сред две култури, схваща, че задачата й в Япония е сполучлива.

" Чувствам се в действителност задоволена от моя престой тук. Надявам се да съм съумяла да показва гордо моята страна. ", прибавя Витале.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР