През 2017 г. общият брой на постъпилите дела в Районен

...
През 2017 г. общият брой на постъпилите дела в Районен
Коментари Харесай

Съдиите от Районен съд Пловдив остават сред най-натоварените в страната

През 2017 година общият брой на постъпилите каузи в Районен съд - Пловдив е 29 376, а броят на общо прегледаните през интервала е 32 843, като 3467 каузи са останали несвършени от миналата 2016 година. Общият брой на постъпилите каузи в Гражданско и Брачно поделение е 20 885, от които 16 779 постъпили в Гражданско поделение, а 4106 - в Брачно поделение. Наред с това в Наказателното поделение на съда са постъпили общо 8491 каузи.

Средномесечната натовареност на арбитър в Районен съд - Пловдив за 2017 година по щат е: към всичко постъпили каузи - 41.49 каузи, към всичко каузи за разглеждане - 46,39 каузи, и към всичко свършени каузи - 41.29 каузи. Действителната натовареност на арбитър в Районен съд - Пловдив е: към всичко постъпили каузи - 53.03 каузи, към всичко каузи за разглеждане - 59.28 каузи и към всичко свършени каузи - 52.77 каузи.

През отчетния интервал 2017 година огромният % на свършените в 3-месечен период каузи се е запазил, макар смяната в метода на изчисляването му, още повече, че като безспорна стойност е налице нарастване на свършените в 3-месечен период каузи с 2095 броя спрямо 2016 година Това е индикатор за положителната работа на съда без значение от високата натовареност на съдиите и незаетите щатни бройки.

Тези и други данни бяха изнесени от Иван Калибацев - ръководител на Районен съд - Пловдив в отчетния му отчет за 2017 година по време на общо заседание на съдиите. Районен съд - Пловдив е вторият по величина областен съд в страната и един от най-натоварените, уточни ръководителят Иван Калибацев. Щатната бройка на районен съд - Пловдив включва 59 районни съдии, действително заетите съдийски щатове обаче са 50, като от тях двама са в отпуск за краткотрайна нетрудоспособност, заради бременност, раждане и развъждане на дете, 1 арбитър е командирован в Оценка за съвместимост - Пловдив и 1 - в районен съд - София, а наред с това има незаети 10 съдийски щата.

"През отчетния интервал съдът е работил в понижен състав на съдиите - 9 незаети съдийски щата, отчасти попълвани с командироване на съдии и такива свободни заради прилагане на отпуск за развъждане на дете. Действителната натовареност на съдиите е една от най-високите в страната и при сравнението с общите данни за районните съдилища в страната районен съд - Пловдив резервира досегашните челни позиции по индикаторите за натовареност по щат и действителна такава ", сподели в отчета си Иван Калибацев.

Специални посетители на общото заседание на съдиите от районен съд - Пловдив бяха Магдалина Иванова - ръководител на Апелативен съд - Пловдив, Веселин Хаджиев - ръководител на Окръжен съд - Пловдив и Чавдар Грошев - областен прокурор на Пловдив. Те поздравиха за отличните резултати управлението на съда и съдиите за извънредно добре свършената работа през отчетния интервал и пожелаха връзката сред институциите, които управляват, да бъде все по този начин добра и сполучлива.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР