През 2017 г. Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) завърши изграждането

...
През 2017 г. Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) завърши изграждането
Коментари Харесай

Изградиха оптична кабелна мрежа в няколко жп участъка


През 2017 година Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ (НКЖИ) приключи построяването на оптична кабелна мрежа в секторите по 2-ра жп линия от Червен бряг до Горна Оряховица и по 4-та жп линия от Горна Оряховица до Бяла. Всички телекомуникационни услуги в посочените жп сектори са напълно цифровизирани и с високо равнище на надеждност и употреба, оповестиха от НКЖИ.

В момента интензивно се работи по създаване на оптичната съгласуваност по жп секторите Радомир-Благоевград и Горна Оряховица-Каспичан. Така в бъдеще, със стартирането на плана Русе-Каспичан ще се обезпечи опция да бъде затворен оптичен кръг Русе-Варна-Горна Оряховица с съвременна оптична мрежа, което доста ще усъвършенства жп връзките и увеличи тяхната сигурност.

През миналата година беше приключено строителството и следва въвеждането в употреба на маршрутно-релейна концентрация в гара Карлуково. За 2018 година е планувано да продължат дейностите и по повишение на надеждността на системите и оборудванията на осигурителната техника и телекомуникациите. Очаква се и да започва построяването на маршрутно-релейни централизации (МРЦ) с компютърно ръководство и визуализация, с броячи на оси в гарите Бов, Плевен, Раднево, Червен бряг, Любеново/Предавателна и Дралфа, също и планиране, доставка и създаване на маршрутно-компютърна концентрация (МКЦ) в гара Синдел.

Предстои създаване на диспечерска концентрация на гари, съоръжени с МРЦ в сектор София-Карлово и сектора София-Мездра.

През тази година ще бъдат приключени и въведени в употреба още 20 броя автоматизирани прелезни устройства (АПУ включително звукова, светлинна сигнализация и автоматизирана бариера), като е планувано и построяването на видеонаблюдение. Прелезите, при които ще бъде изработен ремонт и унищожаване на ръчните бариери са в междугарията: Кърджали-Момчилград; Велинград юг-Цветино; Съединение-Панагюрище; Синдел разпределителна-Разделна; Ясен-Долна Митрополия; Ловеч север-Ловеч; Ловеч-Троян; Русе/Разпределителна-Русе/Запад; Русе/Запад-Русе; Моруница-Бяла; Дреновец-Орешец; Срацимир-Видбол; Орешец-Димово; Благоевград-Симитли; Копиловци-Кюстендил; Монтана-Берковица, както и в жп гари Момчилград и Търнак.

С монтирането на новите устройства се отстранява субективният фактор, покачва се равнището на сигурност посредством съвременна инсталация и се понижава времето, в което прелезът е „ затворен “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР