През 2017 г., към мен се обърнаха жители на кв.

...
През 2017 г., към мен се обърнаха жители на кв.
Коментари Харесай

Общински съветник пита колко незаконни постройки са премахнати в Бургас


" През 2017 година, към мен се обърнаха поданици на кв. Рудник, протестиращи против арогантното и безнаказано държание от страна на някои роми, и по-специално придошлите от Сливен и заселили се в Рудник преди няколко години ", напомня Дракалиев.

В подадените тогава сигнали се твърдеше, че в махалата и вилната зона на квартала всеобщо се строят жилищни здания, без издадени позволения.

" Аз посетих региона към Мелницата, реката Дермен дере, така наречен " Бата махала ", както и зад учебното заведение в махалата, и останах със същото усещане. Във вилната зона, като се изключи че видях " къщи “, които купуват нелегално ток от съседите си, попаднах и на незаконен магазин, находящ се в един от копторите. Там особено ми обърнаха внимание на пиянските прояви на някои сливенски роми, които живеят в нелегално издигнати здания, само че това не им пречи да смущават съседите си със мощна музика досред нощ и да ги тормозят и заплашват, когато последните решат да си потърсят правата ", написа общинският консултант.

Хората тогава се възмущаваха, че в квартала има нелегално построени огромни къщи, само че за тях не се заплащат безусловно никакви налози. Те твърдяха, че доста от постройките са издигнати върху общински парцели, а в някои от тях има даже по няколко постройки, освен това санирани, за които не се заплаща налог. Върху тротоарни площи има построени постройки, а също и стълбища, което затруднява пешеходците.

В резултат на това Георги Дракалиев изиска инспекция в кв. Рудник и кв. Черно море от страна на Община Бургас. Бяха открити 122 броя солидни и полумасивни постройки. За всички разказани здания, не са били показани строителни бумаги и документи за благосъстоятелност за поземлените парцели.

" С две думи – те са нелегално построени и освен това най-вероятно върху общински, държавни или непознати частни парцели ", споделя Георги Дракалиев.

В новото си запитване до Община Бургас той се интересува дали са отстранени към този момент описаните нелегално построени постройки в кв. Рудник и кв. Черно море и има ли открити други нелегално построени градежи от пета категория, на територията на общината.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР