През 2017 г. Федералното бюро за разследване (ФБР) е започнало

...
През 2017 г. Федералното бюро за разследване (ФБР) е започнало
Коментари Харесай

ФБР разследва директно дали Тръмп работи в полза на Русия

През 2017 година Федералното бюро за следствие (ФБР) е почнало следствие дали американският президент Доналд Тръмп работи в интерес на Русия, написа авторитетният американски вестник The New York Times, представен от ТАСС.

Разследването, по едно и също време контраразузнавателно и престъпно, е било стартирано, откакто президентът уволни шефа на ФБР Джеймс Коми през май 2017 година, оповестява вестникът, цитирайки анонимни източници.

Контраразнувателният аспект е бил ориентиран към това дали Тръмп умишлено или неумишлено работи за Москва и дали е опасност за националната сигурност, написа вестникът. Криминалното следствие е било обвързвано с уволнението на шефа Джеймс Коми.

Разследването на ФБР се трансформира в следствие на специфичния прокурор Робърт Мюлер по отношение на намесата на Русия в изборите през 2016 година и вероятно скрито съглашение сред неговата акция и Москва, напомня изданието.

The New York Times написа, че ФБР е подозирала връзки на Тръмп с Русия по време на акцията през 2016 година

Но ФБР са отсрочили започването на следствие, до момента в който президентът уволни Коми, който отхвърли да сътрудничи на новоизбрания тогава президент и започва нововъзникващото следствие за връзки с Русия, което в този момент се управлява от Мюлер.

Американският президент Доналд Тръмп неведнъж дефинира следствието на Мюлер като " лов на вещици " и го преглежда като леке върху легитимността на неговото президентство.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР