През 2017 г. богатите хора са станали още по-богати и

...
През 2017 г. богатите хора са станали още по-богати и
Коментари Харесай

1% от населението в света притежава 82% от всички активи

През 2017 година богатите хора са станали още по-богати и в този момент 1% от популацията в света има 82% от всички активи. Това демонстрира обичайното изследване на английската неправителствена организация Oxfam.

Според данните положението на голямата част от земното население - 3.7 милиарда души - е останало без смяна и тези хора живеят с по 118 $ на месец. За сметка на това, милиардерите са се нараснали с 13% в параленост с данните за 2010 година.

Преди година друго сходно изследване сподели, че осемте най-богати хора на планетата ни имат активи, колкото половината човечество- 426 милиарда $.

Според създателите на изследването, благосъстоянието на дребна част от хората се е нараснало за сметка на влошени условия на труд за техните чиновници и служащи. Установено е,2 че през днешния ден богатите хора въздействат доста повече на решенията на страните, в сравнение с преди 7 години.

Според Oxfam нарастването на милиардерите в света не значи растеж на стопанската система, а назад - неуспех на системата.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР