През 2017 г. 374 неизлечимо болни хора са поискали, получили

...
През 2017 г. 374 неизлечимо болни хора са поискали, получили
Коментари Харесай

Близо 400 неизлечимо болни калифорнийци са предпочели асистирано самоубийство

През 2017 година 374 неизлечимо заболели хора са поискали, получили и приели медикаменти, с които могат да сложат завършек на живота си. Това демонстрират данните на здравните управляващи в Калифорния, представени от АП.

Законът, с който обречените пациенти могат сами да приключат тъгите си, влезе в действие на 9 юни 2016 година Той разрешава на пълнолетни заболели в терминална фаза да получат предписания за медикаменти, с които могат да се самоубият.

Условието е медици да са открили, че страдащите имат не повече от шест месеца живот пред себе си.

През предходната година общо 577 души са получили опция за асистирано самоубийство, само че не всички са взели медикаментите.

Около 90 на 100 от 374-те умряли са били на възраст над 60 години, 95 на 100 са били застраховани и към 83 на 100 са се намирали в приют или са получавали сходни грижи. Средната възраст на прибегналите до крайната мярка е 74 години.

Асистираното самоубийство е комплицирана тематика по целия свят. Според критиците на тази процедура има огромен риск поради неправилни диагнози и решения да умрат хора, които имат късмет за живот. Поддръжниците обаче са на мнение, че за един смъртно болен човек е по-добре да получи късмет да почине, без да натоварва себе си и околните си с тъгите, присъщи за терминалния етап на болести като тези в онкологичния набор.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР