През 2016 година хакери са откраднали от американската Агенция за

...
През 2016 година хакери са откраднали от американската Агенция за
Коментари Харесай

Хакерска атака е причинила катастрофални последици на АНС


През 2016 година хакери са откраднали от американската Агенция за национална сигурност (АНС) загадка стратегия, предопределена да хакване на компютърни мрежи в чужбина. Това заяви в понеделник вестник "Ню Йорк Таймс", базирайки се на данни от някогашни и сегашни чиновници на разследващата работа. Както акцентира изданието, сходно компрометиране на конфиденциална информация бележи един от най-големите провали на АНС към днешна дата.

Според сведенията на вестника незнаен причинител е проникнал в дебрите на една от най-големите и най-засекретени разследващи служби на Съединени американски щати предходната година, като за момента се смята, че кибер взломът е сбъднат от група хакери, подвизаващи се като „ Шадоу Брокърс ”

Настоящи и някогашни чиновници на НСА разясняват, че разкриването на информацията за секретните стратегии е било пагубно за държавната работа, защото под въпрос е била сложена способността на организацията да пази своите кибер оръжия и да се грижи за националната сигурност на Щатите. А организацията, считана за международен водач в хакерските офанзиви против противникови компютърни мрежи, се е провалила с гръм и тропот и в двете сфери.

„ Тези осведомителни течове нанесоха големи вреди на вярата в работата ни във връзка с разузнаването и кибер интервенциите ”, разяснява пред „ Ню Йорк Таймс ” някогашният министър на защитата и шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ Леон Панета.

„ Главната цел на разузнаването е да прониква в системите на нашите врагове и да извлича от тях жизненоважна информация. Това обаче е допустимо единствено в случай че преди този момент ние сме подсигурили конфиденциалността й и сме защитили личните си кодове ”, сподели още Панета, изразявайки мнение, че след допускането на сходен кибер щурм НСА ще би трябвало да стартира всичко от нулата. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР