През 2016 г. в Канада 178 пушачи са се включили

...
През 2016 г. в Канада 178 пушачи са се включили
Коментари Харесай

Как най-лесно се отказват цигарите?

През 2016 година в Канада 178 пушачи са се присъединили в програмата Run to Quit, с дълготрайност 10 седмици. В програмата са планувани съвещания по отвод от тютюнопушенето, извършения навън или бягане (крайната цел - да се пробягат 5 км), както и телефонни съвещания със експерти по гореща линия за тези, които желаят да се откажат от пушенето, оповестява Deccan Chronicle.

72-ма доброволци са останали в програмата до края. 91% от участниците почнали да пушат по-малко, а 37 съумели да се откажат от тютюнопушенето. Това е доказано посредством тест за въглероден окис. Участниците в програмата не са почнали да пушат още веднъж и след шестте месеца.

През интервала на присъединяване в програмата междинното равнище на въглероден оксид в тялото на доброволците намалял с към една трета. Освен това програмата е повлияла позитивно на психологичното здраве на участниците.

По-рано учените предизвестиха, че тютюнопушенето води до отрицателни последствия за душeвността, да вземем за пример нерешителност.

В проучването са взели участие пушачи и хора, които не пушат. Специалистите открили, че равнището на психически стрес при пушачите е със 178% по-високо спрямо тези, които не пушат.

Тютюнопушенето усилва риска от проблеми със съня, липса на мотивация, преяждане, недохранване, прояви на яд вкъщи или на работното място.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР