През 2016 г. в България са произведени рекордните за последните

...
През 2016 г. в България са произведени рекордните за последните
Коментари Харесай

Износът на бира е основно към държави с големи български общности

През 2016 година в България са създадени рекордните за последните 10 година 5.2 млн. хектолитра бира, а износът за Европейски Съюз и трети пазари нараства с 8%. Това заяви Съюзът на пивоварите във връзка професионалния празник, който се празнува на Илинден.

По данни на организацията, сплотяваща шестте най-големи производители в страната с дял на продукцията от 98%, износът на бира е ориентиран най-вече към страни с огромни български диаспори.

През предходната година приходите към бюджета от производството и продажбите на бира надвишават 350 млн. лева, от които директните от данък и Данък добавена стойност са близо 140 млн. лева, сочат данните на огромните производители.

За първите шест месеца на 2017 година главните трендове от предходната година се резервират - желанията на потребителите се преориентират от най-евтините пластмасови опаковки към стъклените бутилки и кеновете. Нараства и ползата към пивото с под 2% алкохол и безалкохолните бири. Членовете на съюза са пуснали на пазара 6 нови марки питие.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР