През 2016 г. страните от ЕС са загубили приходи от

...
През 2016 г. страните от ЕС са загубили приходи от
Коментари Харесай

ЕС все още губи приходи от 150 млрд. евро от ДДС

През 2016 година страните от Европейски Съюз са изгубили доходи от налога върху добавената стойност (ДДС) за близо 150 милиарда евро, демонстрират данните в отчет, показан през днешния ден от Европейската комисия.

Така нареченото " несъблюдение на евентуалните доходи от Данък добавена стойност " съставлява разликата сред вероятните и фактически събраните приходи от налога, прецизира пресслужбата на Европейска комисия.

Данните демонстрират, че сегашната система на Данък добавена стойност се нуждае от смяна, съчетана с по-добро съдействие на европейските страни, тъй че да могат напълно да се възползват от приходите от Данък добавена стойност.

Спрямо миналата година, през 2016 година неизпълнението на евентуалните доходи от Данък добавена стойност в номинално изражение е намаляло с 10,5 милиарда евро до 147,1 милиарда евро. Като условен дял се е намалило от 13,2 на 100 до 12,3 % от общите доходи от Данък добавена стойност.

Показателите на обособените страни към момента се разграничават значително. Неизпълнението на евентуалните доходи от Данък добавена стойност е намаляло в 22 страни в Европейски Съюз. Добри индикатори имат България, Латвия, Кипър и Холандия. При всяка от тях загубите на доходи от Данък добавена стойност са спаднали с над 5 на 100. Неизпълнението на евентуалните доходи от Данък добавена стойност е повишено в шест страни - Румъния, Финландия, Англия, Ирландия, Естония и Франция.

Макар че на ниво Европейски Съюз е реализиран огромен прогрес при подобряването на събирането и ръководството на Данък добавена стойност, в този момент е ред на страните да подхващат дейности и допустимо най-скоро да се спогодят по доста по-широката смяна, препоръчана предходната година от Европейска комисия, отбелязва Брюксел.

Целта е системата да бъде усъвършенствана и осъвременена за улеснение на сдруженията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР