През 2016 г. Steinhoff придоби Matress за 3.8 млрд. долара

...
През 2016 г. Steinhoff придоби Matress за 3.8 млрд. долара
Коментари Харесай

Най-голямата верига за матраци в САЩ Mattress може да обяви фалит

През 2016 година Steinhoff закупи Matress за 3.8 милиарда $

Още по тематиката
Мебели без граница

Севлиевската компания " Паралел " влага 20 млн. лева в разгръщане на производството си
19 юни 2018
Фирма " ТЕД-БЕД " ЕАД – с най-успешния план, ориентиран към безработни в риск

Двадесет и пет ръководители на Европейския Социален фонд към Европейската комисия влязоха в пловдивската компания " ТЕД-БЕД " ЕАД
14 юни 2018
IKEA се готви за бъдеще с по-малки пространства и спестявания

Шведската компания към този момент ще възнамерява бизнеси за 3 години напред, а не за 5-10, с цел да е в крайник с бързо изменящото се общество
15 апр 2018 Най-голямата американска верига за матраци Mattress обмисля да стартира произвеждане по неплатежоспособност. Компанията търси способи да се оправи със скъпите лизингови контракти и да затвори някои от своите 3 хиляди магазина, които не са печеливши, оповестяват източници на Reuters.

Засилваща се конкуренция

Финансовата битка за оцеляване на веригата е образец за засилващата се конкуренция от компании за електронна търговия като Amazon. Акциите на компанията за матраци Tempur скочиха след новината. Tempur е производителят на известния бранд Tempur-Pedic. Компанията обаче не доставя на Mattress от предходната година, тъй като веригата ограничи предлагането си. Тогава Mattress си обезпечи револвиращ заем от 225 млн. $, гарантиран с активи. Компанията майка на Matress - Steinhoff, от известно време се пробва да подписа договорка с кредиторите си след счетоводен скандал, в основата на който е преструктурирането на дълга на някои от дъщерните й сдружения.

Какво ще предприеме Mattress

През 2016 година Steinhoff закупи Matress за 3.8 милиарда $. Двете компании работят с консултантската компания AlixPartners. Според тях тя им оказва помощ да възнамеряват и извършват тактики, с цел да се оправят в изискванията на неплатежоспособност. Засега обаче Mattress не е взела дефинитивно решение и може да промени проектите си.

Производството по неплатежоспособност би разрешило на компанията за матраци да се освободи от непотребните магазини и да усъвършенства паричния си поток и рентабилността си, означават анализатори от Piper Jaffray в записка от предходната седмица. Много търговци на дребно минават към тази процедура, с цел да се спасят от лизинговите си задължения, като понижават броя на магазините си.

Често срещана процедура

По този метод компанията в усложнение ще намали разноските си и ще се преструктурира, с цел да продължат с бизнеса си. Американският търговец на дребно Payless Shoe да вземем за пример затвори към 700 магазина в разнообразни молове поради банкрут през предходната година, а веригата за детски облекла Gymboree - към 300. Разбира се, не всички ритейл компании затварят магазините си заради тази причина. Bebe затвориха съвсем всички свои местоположения, без да са изпадали в положение на неплатежоспособност, а преговаряха със притежателите си.

Mattress закупи HMK Mattress - компанията майка на съперника Sleepy’s, за 780 млн. $ през 2016 година и тогава ребрандира магазините ѝ. Sleepy’s разполагаше с 1050 магазина на Източното крайбрежие и в щата Илинойс.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР