През 2016 г. полицейският департамент на Лос Анджелис закупува около

...
През 2016 г. полицейският департамент на Лос Анджелис закупува около
Коментари Харесай

С полицейски електромобили се ходи за донъти, не по работа

През 2016 година полицейският департамент на Лос Анджелис закупува към 100 електрическия автомобил BMW i3. Разследване демонстрира, че въпросните коли, чиято стойност е над $10 млн., съвсем не се употребяват, а в случай че се употребяват, то това не е по предопределение. Това излиза наяве след следствие на локалния клон на CBS в града, KCBS-TV, чийто публицист Дейвид Голдстин е провел следствие по тематиката.

Използвайки скрити камери, следене и изненадващи изявленията, новинарският екип е разкрил, че чиновници на полицейското ръководство от време на време употребяват колите за персонални потребности, до момента в който потреблението им по предопределение – транспортни коли за служителите на реда и обществено виновни начинания – е доста лимитирано. Документи разкриват, че пробегът на огромна част от колите е под 4000 благи (6500 км). Един от тях е навъртял единствено 214 благи (под 350 км) по улиците от май 2016 година

На обвиняванията, че електрическите полицейски коли се употребяват за вървене до салони за хубост или за взимане на деца от учебно заведение, Хорхе Вилегас, заместител шефа на LAPD, разяснява: „ Искаме да сме виновни към общността. Всичко е част от това да спасим Земята, да опитаме и спестим пари за общността и данъкоплатците.” А тъкмо от последните са взети въпросните $10,2 млн. за колите.

Вилегас декларира още, че програмата е сполучлива и към автопарка ще бъдат добавени още електрически автомобили. В това няма никакъв проблем, стига те да се употребяват по предопределение.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore .

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Камера за скорост начисли санкции за 1,1 млн. франка за 49 дни

Бившият началник на GM назова Tesla Model S „ колекционерска стойност”

И руснаците го могат, направиха безпилотен електромобил

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР