През 2016 г. по книжарниците се появи ново издание на

...
През 2016 г. по книжарниците се появи ново издание на
Коментари Харесай

Излезе ново издание на Винету 2 - индианецът от племето апачи и Поразяващата ръка пак громят лошите

През 2016 година по книжарниците се появи ново издание на една от най-обичаните типичен авантюристичен истории: „ Винету ” от германеца Карл Май. Сагата за най-популярния индиански персонаж в литературата и неговия правилен немски другар Олд Шетърхенд продължава и във втората част от трилогията, като към този момент и „ Винету 2 ” се радва на преиздание в първокласен формат с твърди корици, дело на художника Дамян Дамянов.
 Да почетем вместо премиера пред Министерски съвет: проф. Минеков провежда мастър клас за статуя от тикви
Кръвните братя Винету – индианец от племето апачи, и германецът Олд Шетърхенд, прочут като Поразяващата ръка, не престават ожесточената си безкористна битка против несправедливостта в Дивия запад, изправяйки се пред куп нови рискове във „ Винету 2 ”. За техните доблестни каузи ще се приказва дълго край огньовете сред Мисисипи и Скалистите планини, а с изключение на добре познатата Сребърна пушка на Винету и Мечкоубиеца на Олд Шетърхенд, по трънливия път за битката против злото значима роля ще изиграе карабината „ Хенри ” на Поразяващата ръка.

Карл Май (1842–1912) е прочут обожател на индианската тема, която е необятно застъпена в огромна част от неговите творби. Автор на над 80 разкази, романи и стихове, Карл Май е обичан публицист на няколко генерации на Стария континент, изключително в Германия и Източна Европа. Вдъхновение Май черпи от творбите на Фридрих Герстекер, Майн Рийд и други известни имена в международната литература. Освен трилогията „ Винету ”, измежду известните му творби са „ Олд Шетърхенд “, цикълът романи, свързани с Ориента, „ Под сянката на падишаха “ с основни герои Кара Бен Немзи и Хаджи Халеф Омар, и други

Интересен факт е, че Карл Май написа за живота на индианските племена в Северна Америка, без да е посещавал континента – той отива там за първи път едвам през 1908 година – цели 15 години след публикуването на трилогията „ Винету ” – и не стига по-далеч от Бъфало, щата Ню Йорк. Темата за християнските полезности и човешките добродетели е необятно застъпена в творбите му, които и до през днешния ден вълнуват дребни и огромни по света.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР