През 2016 г. култовият физик Стивън Хокинг заяви, че на

...
През 2016 г. култовият физик Стивън Хокинг заяви, че на
Коментари Харесай

Фантастика или реалност: Ето как ще изглеждат Земята и човечеството след 1000 години

През 2016 година паметният физик Стивън Хокинг съобщи, че на човечеството му остават едвам 1000 години, написа obekti.bg.

Наистина ли сме обречени или ни чака блестящо бъдеще?.

9. Хората ще живеят в продължение на 1000 години.

Богаташите от дълго време влагат своите милиони в проучвания, отдадени на забавянето или цялостното преустановяване на стареенето. След 1000 години медицинските инженери ще могат да основават медикаменти против всичко, което кара тъканите ни да стареят. Инструментите за редактиране на гени към този момент са тук. Te имат капацитета да управляват нашите гени и да създадат ваксинират хората против която и да е болест.

8. Ще се заселим на друга планета

Единственият ни късмет да оцелеем след 1000 години, е в случай че се преместим на друга планета. Компанията SpaceX възнамерява задача, която да „ помогне на човечеството да стане галактическа цивилизация и могопланетен тип, изграждайки самоустойчив град на Марс “. Елън Мъск – нейният създател – се надява, че първият транспортен съд от нея ще бъде изстрелян до 2022 година През 2024 пък цели 4 апарата ще потеглят към Марс.

7. Всички ще изглеждаме по един и същи метод

В своя умозрителен опит на мисълта доктор Кван хипотезира, че в далечното бъдеще (след повече от 100 000 години) хората ще развият по-голямо чело, по-големи ноздри, по-големи очи и по-пигментирана кожа. Учените към този момент работят по способи за редактиране на геноми, тъй че родителите да могат да избират метода, по който децата им ще наподобяват.

6. Компютрите ще са супер бързи и интелигентни

Само преди към 3 години суперкомпютър извърши най-точната симулация на човешкия мозък до момента. След 1000 пък се чака да се изравнят със сивото ни вещество и даже да изпреварят неговата изчислетелна мощност.

През новия век квантовите компютри ще бъдат потребни при създаването на по-ефективни медикаменти, ще слагат по-точни диагнози, ще подобрят проучването на космоса и ще разрешат на колите да се движат самостоятелно с лекост. В същото време, квантовото пресмятане може да съставлява действителна опасност за неприкосновеността на персоналния живот и сигурността на информацията.

5. Хората ще станат киборги.

Машините от дълго време са способни да усъвършенстват слуха и зрението на хората. В момента учени и инженери се занимават с създаването на бионични очи, които ще оказват помощ на слепите да виждат. След 1000 години сливането ни с технологиите ще бъде единственият ни късмет да се конкурираме с изкуствения разсъдък.

Обединяването на нашето схващане с компютрите ще докара до образуването на супер мозък, който ще може да пресмята и най-сложните уравнения и да търси в интернет със силата на мисълта си.

4. Масовото изгубване е на път.

Последното всеобщо изгубване унищожи динозаврите от лицето на Земята. Неотдавнашно изследване разкри, че степента на изгубване на типовете през 20-ти век е била до 100 пъти по-висока, в сравнение с би била естествена без човешко влияние. Според някои учени единствено последователното стесняване на човешкото население може да помогне на цивилизацията да продължи да съществува.

3. Ще приказваме на един и същи международен език

Уеднаквяването на езиците ще докара до основаването на повсеместен език. Лингвистите предвиждат, че след 100 години 90% от езиците ще изчезнат заради миграцията, а тези, които остават, ще станат опростени.

2. Сградите ще се сглобяват и разглобяват по команда.

Един ден евентуално ще сме способни да сътворяваме виртуални светове към себе си. Т.напр. неотдавна доктор Хол показа концепцията за полиморфен материал, формиран от трилиони взаимосвързани микроскопични „ роботи “, които всъщност могат да основат всякаква форма.

1. Нанотехнологиите ще решат рецесията с силата и замърсяването.

След 1000 години нанотехнологиите ще могат да почистват екологичните вреди, които човечеството е нанесло, да пречистват водата и въздуха и да улавят силата на Слънцето. Новите материали ще дават отговор на нуждата от нова екологична и по-ефективна технология за предпазване на сила.

Източник: BrightSide
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР