През 2015 г. Столичната община започна ремонт на парка пред

...
През 2015 г. Столичната община започна ремонт на парка пред
Коментари Харесай

Цялостният ремонт на пл. България приключва през ноември

През 2015 година Столичната община стартира ремонт на парка пред НДК, който е с обща повърхност над 60 дка. По време на осъществяване на строителните действия беше установено, че площад "България " е в доста тежко положение и се нуждае от повсеместен ремонт и създаване на нова хидроизолация. Поради тази причина този подобект от към 12 дка не беше ремонтиран и беше изваден от плана, който завършихме през 2015 година Това сподели през днешния ден кметът на София Йорданка Фандъкова при инспекция на място на обекта дружно със заместник-кмета по направление екология Йоана Христова и шефа на дирекция "Зелена система " Димитър Данчев.

"В момента за пръв път се извършва ремонт на пл. "България " изцяло. Площадът не е бил ремонтиран изцяло от неговото изграждане при започване на 80-те години на предишния век. Предвижда се ремонтът да бъде приключен през ноември. Работи се в период. При удобни атмосферни условия строителните работи би трябвало да приключат в средата на месец ноември. В момента се поставят нови гранитни плочи ", изясни Фандъкова.

Тя акцентира, че визията на площада изцяло се резервира, само че се обновява пешеходното пространство. Ремонтират се стълбищата, парапетите. Инвестицията е от бюджета на Столичната община.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР