През 2015 г. се завърна интересът към кредитирането. Миналата и

...
През 2015 г. се завърна интересът към кредитирането. Миналата и
Коментари Харесай

Кредитен консултант: Ниските лихви по кредити са довели до по-голям интерес

През 2015 година се завърна ползата към кредитирането. Миналата и тази година то е най-силно, подбудено от спад в лихвите. При ипотечните заеми равнищата на лихвата са сред 2,75% и 3,3%, което е исторически ниско равнище. Това разяснява в Сутрешния блок на Българска национална телевизия кредитният съветник Тихомир Тошев.

``
реклама

При потребителското кредитиране множеството страни в Европа са с по-високи лихви, спрямо България.

Малко над 100 000 лева е междинният растеж на ипотечния заем в страната. Над 130 000 лева е междинният размер на ипотечния заем в столицата, поради и по-високите цени на парцелите в София. При потребителския заем най-често теглим сред 8000 и 15000 лева

Рисковете са да надценим опциите си, втората-третата година стартират проблеми, което може да има проблеми. Лошите заеми са нарастнали с над 20%, съобщи Тошев.

Ръстът на депозитите е доста сериозен - съвсем 55 милиарда лева са те сега в банките. Заради ниските лихви и високата инфлация губим част от спестените си пари, което допуска да мислим за други разновидности за инвестиция, сподели още той.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР