През 2014 година поста генерален директор на Microsoft бе заето

...
През 2014 година поста генерален директор на Microsoft бе заето
Коментари Харесай

Microsoft започна обратното изкупуване на акции за $60 милиарда

През 2014 година поста общоприет шеф на Microsoft бе заето от, който съумя да върне на софтуерния колос званието интернационален механически водач, което ускори позициите на корпорацията в областта на регионалната инфраструктура, мобилния програмен продукт и логаритмите с детайли на изкуствен интелект. Под ръководството на Надела пазарната капитализация на Microsoft доближи $2,2 трилиона, а паричните запаси възлизат на $130 милиарда. Това даде опция при започване на тази седмица Microsoft да даде $60 милиарда за противоположното изкупуване на своите акции . Останалите пари от финансовия запас ще бъдат употребявани за закупуване на други компании и за увеличение на дивидентите на вложителите.

Решението за назад изкупуване на акции няма период на деяние, като Microsoft си е запазил опцията да приключи тази интервенция във всеки един миг. Да напомним, че тази година финансовите активи на Microsoft набъбнаха със сериозните 35% след което софтуерният колос стана втората по пазарна капитализация обществена акция. Едновременно с това тримесечната дивиденти бяха увеличени с 6 цента, като по този метод дивидентите от една акция доближиха 62 цента.

Това е третата подред аналогична интервенция на Microsoft. През месец септември 2020 година корпорацията разгласи назад изкупуване на акции на обща сума $40 милиарда. И още, назад изкупуване на акции бе реализирано и през 2013 година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР