През 2014 година аз, като правосъден министър, поисках от Висшия

...
През 2014 година аз, като правосъден министър, поисках от Висшия
Коментари Харесай

Христо Иванов: Не съм лобирал за конкретна фирма или софтуер

През 2014 година аз, като правосъден министър, желаех от Висшия правосъден съвет (ВСС) да бъде сменен проблематичния програмен продукт за систематизиране на каузи, само че по никакъв метод не съм лобирал за съответна компания или съответен програмен продукт, това си е пълномощия на Висш съдебен съвет ". Това съобщи в изявление за fakti.bg съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов.

В петък прокуратурата започна разследване за опит за пробив в системата за инцидентно систематизиране на делата по сигнал от членове на Висш съдебен съвет. То е формирано въз основа на одитен отчет за установени " голям брой уязвимости с високо равнище на риск за сигурността на системата, огромна част от които може да доведат до директна неоторизирана операция на данни " при разпределението на правосъдни каузи. Главният прокурор Иван Гешев и правосъдният министър Данаил Кирилов загатват името на Иванов като виновен за внедряването на системата, написа dnevnik.bg.

" Има основна разлика сред това да има избрани евентуални дефекти и това те да са били употребявани в избран мащаб за действително повлияване върху процесите на разглеждане на каузи ", разяснява Иванов. " Аз нямам никаква визия от този програмен продукт. Единственото нещо, което знаем, е че той трябваше да бъде краткотрайно решение ", акцентира той и заяви, че даже не е участвал на съвещанието на Висш съдебен съвет, на което е бил утвърден софтуерът.

" Моят ангажимент като министър беше да осигурим целево финансиране за цялостна електронна система на правосъдната власт, това беше обвързване на Висш съдебен съвет и трябваше да бъде направено до 2017 година ", сподели още той и добави: " Имаше обезпечено целево финансиране, само че нито предходният, нито сегашният състав на Висш съдебен съвет свърши тази работа ".

" Те са се уплашили, че 3 години не са си свършили работата с електронното систематизиране на делата и се пробват да нападат мен и други хора, само че в действителност прикриват личната си групова безнаказаност за това положение на нещата ", разяснява някогашният правосъден министър. Според него далечният прицел на дейностите на прокуратурата сега е " да се делегимитират дейностите на върха на правосъдната система в лицето на Върховния касационен съд ".

Той подсети на основния прокурор, че в констутицията има текст, съгласно който магистратите, които накърняват престижа на правосъдната власт, подлежат на дисциплинарно наказване и изиска " Висш съдебен съвет да се заеме с този въпрос ".

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР