През 2014 г. SpaceX и Boeing получиха договори от NASA

...
През 2014 г. SpaceX и Boeing получиха договори от NASA
Коментари Харесай

SpaceX и Boeing се готвят да пратят астронавти в Космоса скоро

През 2014 година SpaceX и Boeing получиха контракти от NASA за производството на галактически кораби, които могат да изпратят астронавти на Международната галактическа станция. Целта на програмата е NASA да може употребява още веднъж американски галактически транспортен съд - нещо, което не се е случвало от 2011 година насам.

Разработката на машините на SpaceX и Boeing - Dragon 2 и CST-100 Starliner, надлежно - обаче се оказа много по-трудна от предстоящото и най-после и двете компании отложиха първите полети от 2017 за идната година.

" В момента, в който в картината влязат и хора, става въпрос за огромна стъпка напред в това да се уверим, че вършим нещата вярно ", сподели Илън Мъск, сравнявайки задачата с производството на кораби, които придвижват единствено товар.

За благополучие работата върви по проект и се чака SpaceX да направи първи тест без хора на борда през февруари 2018 година, а през юни същата година на галактическия транспортен съд ще се качат и астронавти. За Boeing периодите са юни 2018 година и август на същата година, надлежно.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР