През 2014 г. 20-годишната "Мазда" на Димитър Радев изчезва от

...
През 2014 г. 20-годишната "Мазда" на Димитър Радев изчезва от
Коментари Харесай

МВР търси открадната кола 3 г., тя се оказа на паркинг

През 2014 година 20-годишната "Мазда " на Димитър Радев изчезва от центъра на София. Колата била паркирана в региона на НДК.

„ Веднага се обадих в полицията. Те иззели някакви записи от камера. Пуснаха ми записа, на който се виждаше по какъв начин си идва от пресечката крадецът, оглежда се, отива към колата, влиза в нея с приспособление. След 10 секунди колата потегли и изчезна”, споделя притежателят, представен от Нова телевизия.

Министерство на вътрешните работи търси крадеца и колата към половин година.

„ Междувременно получихме известие от Районната прокуратура, че това досъдебно произвеждане се стопира. Не могат да намерят колата, нито крадеца”, изяснява Димитър Радев.

През това лято обаче ненадейно пенсионерът получава писмо от Община Искър. В него пишело, че би трябвало да отиде до наказателния паркинг в квартал „ Дружба” в тримесечен период, с цел да прибере от дълго време забравената си кола. Сметката за тригодишния престой на наказателния паркинг се оказва солена – близо 16 000 лв.. Абсурд, само че факт, признават от Министерство на вътрешните работи и от Центъра за градска подвижност.

Крадецът свалил акумулатора на колата и три дни по-късно я оставил до Женския пазар, в зона за платено паркиране. Оттам „ паякът” я вдигнал. От „ Градска мобилност” не знаели, че автомобилът се търси. Нямало и по какъв начин да схванат, твърди директорката на отдела Румяна Милова.

От Министерство на вътрешните работи ще ревизират за какво проверяващите кражбата не са разбрали,че автомобилът е бил на наказателния паркинг цели 3 години. Сега Димитър Радев дава откраднатата кола за скрап, защото се е амортизирала, само че мисли да съди Министерство на вътрешните работи и „ Градска мобилност”.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР