През 2014-2015 г. Европейската комисия чрез своя лаборатория провери изградените

...
През 2014-2015 г. Европейската комисия чрез своя лаборатория провери изградените
Коментари Харесай

АПИ: Нямаме съмнения в качеството на пътищата. През 2014 г. ЕК провери новоизградените участъци


През 2014-2015 година Европейската комисия посредством своя лаборатория ревизира построените и ремонтираните с европейско финансиране пътни сектори и нямаме подозрение в тяхното качество, съобщи пред Нова телевизия инж. Дончо Атанасов, член на УС на АПИ. Той акцентира, че организацията се отнася извънредно съществено към постъпилото искане от народните представители от Българска социалистическа партия за инспекция на пътищата и се приготвя изчерпателен отговор. В нормативната уредба тъкмо и ясно е регламентирано кой, по какъв начин и по какъв метод може да прави инспекции по републиканската пътна мрежа, сподели инж. Атанасов и акцентира, че Европейска комисия посредством ангажирана от нея европейска лаборатория към този момент е направила доста професионално проучване. Проверени са освен процедурите, само че са взети ядки от автомагистралите и със профилирана машина с падаща тежест е измерена носимоспособността на пътищата. Докладът е доста обстоен и изпълняваме всички рекомендации, тъй че подозрения по качеството на осъществяваното строителство и ремонтите нямам, безапелационен е инж. Атанасов.

Относно прекосяването от 1 януари 2019 година от хартиена към електронната винетка при използването на републиканската мрежа инж. Атанасов акцентира, че цените на винетките не се трансформират и ще бъдат същите както и през тази година. Шофьорите на леки коли, които по-рядко употребяват пътната мрежа или нямат опция да купят годишна или месечна винетка, ще могат да употребяват уикенд винетка за почивните дни, която ще коства 10 лева С въвеждането на

електронната система ще се ускори и контрола, акцентира инж. Атанасов и изясни, че на неизрядните водачи ще им бъде дадена опция да платят обезщетителна такса, а в случай че не го създадат идващите стъпки са санкция и недопускане до механически обзор на автомобила. Инж. Атанаов заяви още, че поради по-добрия надзор приходите от винетки в този момент са с 26 млн. лева повече от предходната година.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР