През 2013 г., докато е била член на Комисията за

...
През 2013 г., докато е била член на Комисията за
Коментари Харесай

Шефката на ТР с фризсалон, ето защо козметичка надгради регистъра

През 2013 година, до момента в който е била член на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), отстранената в петък шефка на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова е придобила салон за хубост в София на стойност 140 000 лева, оповестява Капитал. Обектът има 62 кв.м повърхност, само че надалеч по-интересно е основанието за придобиването му - "вместо осъществяване на паричен дълг ".

Другояче казано, с козметичния салон е изплатен дълг към Даскалова, най-логично от заем, който тя е предоставила от персоналните си средства. Това излиза наяве от имуществената декларация на Зорница Даскалова, подадена през юни т.г. пред Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество в качеството й на изпълнителен шеф на изпълнителна организация. Любопитното е, че едно от трите сдружения, които има брачният партньор й - "Блейси " ЕООД, има за предмет на активност обзавеждане и употреба на козметични салони, фризьорски салони, козметични и естетични услуги и съвещания, фризьорство, маникюр, педикюр и ноктопластика, разтривки и други

Интересното в тази ситуация е съвпадението с информацията отпреди дни, че 72-годишна маникюристка, притежател на салон за хубост в столицата, е взела участие в план за надграждане на комерсиалния указател, паралелно с известни IT сдружения. Понеже присъединяване на компания "АЛФА – Веселка Велчева " ET, собственик на салон "Пеперуда ", в този план за регистъра провокира мощен отрицателен отзив, на брифинга в сряда Зорница Даскалова разгласи, че в действителност компанията е изготвила единствено два банера, а плануваното възнаграждение от 2000 лева дори не било изплатено напълно. Няма данни обаче компания "АЛФА – Веселка Велчева " ET да е в бизнес връзки с Даскалова и компанията на брачна половинка й.

Иначе от имуществената декларация на Даскалова, която влезе мощно в общественото пространство поради абсурда с Търговския указател излиза наяве, че фамилията има доста недвижимо имущество и огромната част от него е добита през последните пет години. Основните активи са два жилището в София - 74 кв.м, добит през 2016 година, и 93 кв.м, добит през 2013 година, както и две къщи в пернишкото село Кладница, купени през 2010 година и 2015 година, към които през последните две години са купени и приобщени два спомагателни имота. По информация на "Капитал " Зорница Даскалова живее в Кладница, което се намира на 30 км от София.

Съпругът на Даскалова има къща с двор и имот в с. Козаревец, Лясковско, завещан през 1994 година, както и имот в Джерман, Дупнишко, отново завещан през 1992 година По същото време е наследил и към 13 дка ниви в Дупнишко и към 51 дка в Лясковско.

За миналата 2017 година фамилията е заявило общо 167 783 лева приходи. Даскалова е получила 37 477 лева заплата и 10 306 лева наеми, а брачният партньор й има 20 000 лева от трудови приходи и 100 000 от бизнес.

Зорница Даскалова обаче продължава да дава заеми – заявила е вземания от два заема на обща стойност 121 485 лева - единият е 70 000 лева, а другият 51 485 лева, само че от декларацията не излиза наяве по кое време. Тя има и заем от 35 800 евро, теглен от банка, и това е само обвързване на фамилията.

Същевременно Даскалова е заявила два автомобила на свое име - БМВ, купено за 45 000 лева през 2012 година, и "Додж ", добит за 90 000 лева през предходната 2017 година, като още веднъж част от средствата за тази покупка е "върнат заем ". През предходната година Даскалова е продала "Волво " за забележителна сума - 35 000 лева

Даскалова има влагане в пенсионен фонд и застраховка живот, а брачният партньор й има три сдружения – строителна компания "ВДЗ Билд " ЕООД, "Профейсис " ЕООД – за търговия, и "Блейси " ЕООД.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР