През 2013 г. Американският колеж по кардиология, Сърдечната асоциация и

...
През 2013 г. Американският колеж по кардиология, Сърдечната асоциация и
Коментари Харесай

Не яжте тези храни на празен стомах!

През 2013 година Американският лицей по кардиология, Сърдечната асоциация и Обществото за затлъстяване разкриха какво е общото сред най-популярните 15 диети. Всички те предлагат да ядем доста зеленчуци, да заобикаляме захарта и да понижим приема на модифицирана храна. Но те не помнят едно нещо: макар че храните са потребни, някои от тях не би трябвало да се одобряват на празен корем.

Ето кои са тези храни:

1. Банани

Да ядем банани на празен корем не е доста добра концепция. Да, те са цялостни с калий, фибри и магнезий, само че те съдържат и доста захар. Приемането на храни, богати на киселини, може да провокира проблеми с червата, а приемът на доста захар заран може да ви накара да се чувствате замаяни и без грам сила на края на деня. Тези проблеми могат да се решат, в случай че просто смесвате банана заран с други храни или плодове.

2. Йогурт



Въпреки че се популяризира като потребна храна, не всеки йогурт е добра алтернатива за закуска. Повечето типове, които ни се оферират на пазара са цялостни с добавена захар, даже и тези с 0% мазнини. За да компенсират неналичието на мазнини, фирмите прибавят изкуствени подсладители. Вместо йогурта от магазина, заложете на нормално кисело мляко, което съдържа и нужните протеини и го смесете с мед или свеж плод.

3. Овесени ядки смесени с плодове

Овесените ядки са здравословна алтернатива за закуска, само че авансово смесените ядки със сушени плодове съдържат извънредно доста захар, сол и изкуствени оцветители. Ако в действителност желаете да закусвате здравословно, заложете на елементарни овесени ядки, а прибавете плодовете по-късно.

4. Зелени зеленчуци

Въпреки че те са здравословни, яденето на празен корем може да провокира неспокойствие при някои хора, както и отичане, газове и болки в корема. Това се дължи на характерни фибри в наличието им.

5. Домати



Доматите признати на празен корем провокират болки в стомаха и дискомфорт. Подобно на зелените зеленчуци те съдържат фибри, които реагират по необикновен метод на стомашната киселина.

6. Цитрусови плодове

Това важи изключително са хората, страдащи от диабет или тези с чувствителни стомаси. Високо киселинни плодове като портокали, лимони и грейпфрути могат да провокират нежелани реакции със стомашната киселина и да причинят неспокойствие.

7. Студени питиета

Студените питиета на празен корем също провокират дискомфорт, изключително газираните. Те водят до отичане и стеснение в стомаха. Пийте чаша топла вода заран преди закуска, като това ще усъвършенства храносмилането, циркулацията и ще ви помогне в свалянето на килограми.

8. Круши



Крушите съдържат сурови нишки, които могат да повредят мембраните в стомаха. Това се отнася изключително за твърдите круши. Ако в действителност обичате круши, смесете ги с различен плод или храна, тъй като имат неповторими потребни свойства.

9. Зърнена закуска

Зърнените закуски са лесна алтернатива за закуска, само че голямото наличия на захар в тях и обработени въглехидрати е неприятно за вас. И макар че засища в началото, ще вдигне равнищата на кръвната ви захар, както и инсулина. Не след дълго още веднъж ще сте гладни поради нарасналата кръвна захар.

10. Смути

Няма нищо неприятно в това да пиете смути за закуска, стига да е вярно приготвено и уравновесено. Няколко съвета: Не добавяйте подсладител в смутито, само че добавяйте лой като авокадо или кисело мляко. Сложете плод и някаква течна основа и сте подготвени!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР