През 2012, организаторите на Мис Вселена обявиха историческа промяна в

...
През 2012, организаторите на Мис Вселена обявиха историческа промяна в
Коментари Харесай

Транс жена е сред финалистките за Мис Вселена в Пуерто Рико

През 2012, уредниците на " Мис Вселена " оповестиха историческа смяна в регламента на състезанието, а точно, че в него към този момент ще могат да се състезават и транс дами. Към днешна дата обаче, в " Мис Вселена " е взела участие единствено една транссексуална дама – Ангела Мария Понсе Камачо, която показа Испания през 2018 година. Макар редица транс състезателки да са се надпреварвали за короната на респективната си страна през последното десетилетие, нито една от тях не стигна до интернационалното ниво на състезанието, осведоми " Телеграф ".

Това обаче може би е на път да се промени: измежду финалистките за тазгодишната купа " Мис Вселена Пуерто Рико " се подрежда транс моделът Даниела Аройо Гонсалес. Това е втори опит за нея да грабне короната, откакто предходната година отпадна преди финала. " Това е моето време, “ възкликна в триумфално Instagram видео по мотива Даниела.

" Емоциите и гордостта, които изпитвам сега, не могат да бъдат разказани с думи. Важно е да мечтаем самоуверено и да си слагаме огромни цели. Нека дружно променим историята! “

Освен с мода, младата пуерториканка се занимава и с транс активизъм: тя е основателка на Коалицията на пуерториканската транс юноша, която дава поддръжка на млади транссексуални хора в страната. В допълнение на това, Даниела интензивно лобира в интерес на това транссексуалните поданици на Пуерто Рико да могат публично да сменят пола си.

Участието на Даниела идва откакто през 2020 състезанието " Мис Вселена " бе платен от тайландската транс бизнес дама Джакафонг Джакраджутатип (по-известна с псевдонима си Ан). 

В тирада във връзка тазгодишното издание на надпреварата, Джакафонг прочувствено отсече:

" Цели седемдесет години тази организация бе притежавана от мъже. Но е извънредно време дамите да поемат лидерството… От в този момент нататък състезанието ще бъде проведен от дами, благосъстоятелност на транс жена и ще дава опция на дамите по целия свят да отпразнуват силата на феминизма! “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР