През 2012 година специалистите от германския институт "Роберт Кох" заедно

...
През 2012 година специалистите от германския институт "Роберт Кох" заедно
Коментари Харесай

Коронавирус в Германия: Сценарий от 2012 прилича удивително на случващото се днес

През 2012 година експертите от немския институт "Роберт Кох " дружно с няколко немски служби създават сюжет за хода на пандемия в Германия, който изумително припомня на протичащото се през днешния ден.

В него новият вирус се назовава "Моди-ТОРС " и лишава живота на 7,5 милиона германци. Авторите на хипотезата разказват тежката рецесия в претрупаното опазване на здравето, големите вреди за стопанската система, депресията измежду хората и сериозните публични и политически последствия, написа "Дойче веле " .
Вирусът потегля от пазар в Азия

Вирусът потегля от някакъв пазар в Югоизточна Азия. Там той се предава от диво животно на човек, след което стартира да се придвижва от човек на човек.

Опасността е видяна прекомерно късно, тъй като инфектираните не се разболяват незабавно - тъкмо както при ковид през днешния ден, инкубационният интервал трае до 2 седмици.

Германия възнамерява да анулира карантината още на 19 април със следните ограничения СПИСЪК

В сюжета учените рисуват и тази картина: по какъв начин двама инфектирани идват в Германия, единият от които посещава едно ревю в Северна Германия, а другият отива на студентски продан в Южна Германия.

Те, дружно с пристигнали по-късно в страната инфектирани хора, предават вируса по линия на обществените си контактки, а болестта се популяризира с възходяща скорост.

Също като през днешния ден в действителния живот, в хипотетичния сюжет управляващите се пробват да лимитират разпространението на вируса посредством карантина, затваряне на учебни заведения и възбрана на всеобщи мероприятия.

Но тези ограничения единствено забавят епидемията и лимитират броя на смъртните случаи. Много е значимо да се завоюва време, с цел да се изработят повече защитни средства и да се изясни на хората по какъв начин да ги употребяват, написа в сюжета, който е импортиран в Бундестага при започване на 2013 година.

Днес всички се питат: за какво немските управляващи не са взели нужните ограничения, откакто специалистите ясно са предизвестили за вероятната заплаха?

Защо не са били навреме обезпечени задоволително защитни маски, защитни дрехи и дезинфектанти за потребностите на лечебните заведения, да вземем за пример? В отговор на журналистическо питане, немското Министерство на вътрешните работи разяснява, че в границите на федералните структури в страната, отбраната против произшествия е компетентност на провинциалните държавни управления, а не на Берлин.

В сюжета от 2012 година с поразителна акуратност се разказват подиуми от днешния ден. В лечебните заведения умират хора, а лекарите не могат да създадат нищо друго, с изключение на да третират някои от признаците. Графиките за разпространяването на заболяването също наподобяват тъкмо като днешните.

А цялата система на немското опазване на здравето е претрупана по безусловно същия метод, както в действителния живот през днешния ден: липсват защитни дрехи за лекарите и запаси за отнасяне на болните, лекарите са принудени да вземат решение кои заболели да оцелеят и кои - да умрат.

Разликите сред сюжета и през днешния ден

Според сюжета от 2012 година, ситуацията не е по никакъв начин розово и отвън стените на лечебните заведения. Масово банкрутират компании, снабдяването на популацията със артикули от първа нужда също става все по-трудно.

Авторите на хипотетичната структура стигат до извода, че управляващите ще се изправят пред провокации, за които въобще не са готови.

А до развръзката остава още доста време, тъй като - съгласно създателите на сюжета - ваксина се появява чак след 3 години.

Разбира се, сред оня сюжет и сегашната реалност има една извънредно значима и успокояваща разлика: днешната пандемия взима доста по-малко жертви, а самата болест протича много по-леко.

Освен това солидарността сред хората и положителната дисциплинираност, които следим в Германия през днешния ден, също опровергават мрачните прогнози в сюжета. Това важи и за нивото на интернационално съдействие.

В резюме: науката, политиката и хората през днешния ден се оправят с пандемията доста по-добре, в сравнение с в хипотетичния сюжет. Очаква се още, че лекарство и ваксина ще се появят доста по-бързо. Въпреки това, даже в случай че рецесията продължи единствено година, предизвикването пред цялото човечество си остава голямо.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР