През 2012 година Лорън Васер е била изгряваща звезда в

...
През 2012 година Лорън Васер е била изгряваща звезда в
Коментари Харесай

Тампон ампутира десния крак на 29-годишна моделка, левият ѝ май ще го последва същата съдба

През 2012 година Лорън Васер е била изгряваща звезда в стилния бизнес и пред нея всички пътища са били открити. Но един път по време на ваучър с другари тя се почувствала доста зле и си помислила, че се разболява от грип, само че след няколко дни се лишила от единия си крайник поради синдрома на токсичния потрес.
Приятели откарали Лорън у дома, където момичето изпаднало в забвение. Тя не била в положение да повика помощ даже и да си вдигне телефона. Лорън лежала в безсъзнание повече от едно денонощие, преди да я открият извиканите от майка ѝ служители на реда. Когато момичето било признато в болница, лекарите съобщили, че на нея ѝ оставали към 10 минути живот - всичките ѝ органи почнали последователно да отказвта.

Причината за страшното положение на момичето се оказал елементарен тампон, предизвикал синдрома на токсичния потрес. Това заболяване най--често поражда измежду младите дами, които употребяват тампони по време на менструация. Лекарите трябвало да слагат Лорън в медикаментозна кома - това ѝ избавило живота, само че не избавило единия ѝ крайник. Заради гангрена медиците ампутирали десния крайник на момичето, а също и пръстите на левия крайник.

След случилото се Лорън въпреки всичко съумяла да се върне на подиума, само че с това страданията ѝ не завършили. Уврежданията, провокирани от синдрома на токсичния потрес, се оказали прекомерно съществени: момичето всекидневно страда от мощни болки в левия си крайник, където се образувала незарастваща язва. В близко бъдеще лекарите възнамеряват да ампутират и втория крайник на моделката, написа в. Daily Mail. " Левият ми крайник няма нито пета, нито пръсти. Постоянно ме боли ", споделя тя.

Лорън към този момент години наред се бори за възбрана на рисковите тампони. Тя желае националните институции по опазването на здравето на тестват женските артикули за хигиена за сигурността им. Момичето се надява, че историята ѝ ще накара законодателите по-сериозно да се отнесат към опазването на женското здраве.

" До няколко месеца ще ми ампутират и втория крайник. Нищо не мога да направя. Единствено мога да се боря това да не се повтори с други девойки ", споделя Лорън.


Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР