През 2012 година, когато на пазара се появи първата Tesla

...
През 2012 година, когато на пазара се появи първата Tesla
Коментари Харесай

Tesla предлага своя порт за зареждане на всички производители

През 2012 година, когато на пазара се появи първата Tesla Model S, портовете за зареждане на електрически автомобили не бяха толкоз стандартизирани и в типичния за Мъск жанр, милиардерът направи личен порт и кабел. През последните 10 години, американската компания държи на този стандарт, до момента в който по-голямата част от Европа и Северна Америка постепенно се преориентират към CCS стандарта.

Въпреки, че CCS стандартът към този момент може да бъде открит съвсем на всички места, то специалисти напълно не го дефинират като най-хубав, заради няколко аргументи. Една от тези аргументи е точно врата за зареждане на Tesla и кабелът към него, които са доста по-малки, а също по този начин и доста по-ефективни.



Именно за това през предходната година бе стартирана подписка, която да накара Мъск да направи стандарта си наличен за всички, както автомобилни производители, по този начин и разработчици на зарядни станции. Над 40 хиляди души се включиха в подписката, което наподобява вразуми Мъск и по-рано през днешния ден бе оповестено, че стандартът на Tesla към този момент ще носи името North American Charging Standard – NACS и ще бъде наличен за всеки, който желае да го употребява.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР