През 2012 г. Роб Бартли купува реплика на пограничен град

...
През 2012 г. Роб Бартли купува реплика на пограничен град
Коментари Харесай

Цял град се продава в Нова Зеландия за $7,5 милиона

През 2012 година Роб Бартли купува имитация на пограничен град от Вайоминг от 1860 година, ситуиран в сърцето на ранчо с повърхност от 900 акра. Целият план, с име Mellonsfolly Ranch, е издигнат за 8 милиона щатски $ от неговия другар Джон Бедогни, който основава сполучлива компания за произвеждане на стъкла, написа Bloomberg.

Градът е ситуиран в сърцето на остров в северна Нова Зеландия. Ранчото получава спомагателни доходи от производството на мед. През последните години той бързо усилва известността си и надлежно цената си.

Миналата година, съгласно Бартли, ранчото му е произвело 15,5 тона мед от Манука, който той продава на едро. " От това се печели много ", споделя той.

И въпреки всичко Бартли е взел сложното решение да продаде всичко. " Със сигурност съм печален, че го продавам ", споделя той. " Моето семейство не желае да го продава, само че имаме толкоз доста други бизнес ползи. Трябва да взема някои решения. "

Той е оповестил парцела за 7,5 милиона $. " Вече имахме интерес от хората от Щатите, които желаят да влагат в Нова Зеландия, което би им помогнало да получат местопребиваване ", споделя той.

В града има 10 здания, в това число съд, кино, офис на шерифа, клуб за билярд и други, както 13 стаи за посетители, в които могат да се настанят общо 22 души.

Има и къща с три спални - построена в подобаваща за интервала архитектура - предопределена за шефа на собствеността, дружно с огромен търговски хамбар за принадлежности и машини, нужни за поддържане и действие на парцела, и две къщи за личния състав, които могат да одобряват минимум шестима души. Като цяло градът припомня на сериала по HBO West World, като се изключи някои детайлности.

" Насърчаваме гостите да носят каубойско облекло и имаме отдел за костюми. Даваме им и револвер. (Оръжията нямат патрони, несъмнено.)

Типичните действия на това място включват конна езда, пукотевица с лък и разходки. Вечер има музика и игри.

Пакетната цена за наемане на целия град за една нощ коства 7 900 $, а две нощувки стигат до 14 900 $.

През последните три или четири години бизнесът с меда от Манука се е развил добре за притежателя на парцела. " Започнах личен бизнес с мед там, тъй че земята стана доста скъпа. Миналата година беше доста добра година ", споделя той. " Следващата година може да не е по този начин плодородна. Сезонът би трябвало да е подобаващ, с цел да цъфти Манука, а когато цъфтят, имам единствено три седмици, с цел да ги прибера. Медът се доставя от към 600 кошера, споделя Бартли, които остават в парцела от ноември до януари. През зимните месеци пчелите се водят на брега, където е по-топло.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР